Třebíč: Prezidenta Masaryka můžete potkat v prvorepublikovém parku

16.09.2022 15:47 | Tisková zpráva

Nová bronzová socha čestného občana Třebíče, prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka, byla slavnostně odhalena. Slavnosti, které se zúčastnila i autorka díla, přihlížely stovky lidí. Žákyně Základní umělecké školy v Třebíči zazpívaly Masarykovu oblíbenou písničku Ach synku, synku, mladí členové Skautu a Sokola drželi čestnou stráž.

Třebíč: Prezidenta Masaryka můžete potkat v prvorepublikovém parku
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Svoje místo v Tyršových sadech má socha prezidenta první republiky oprávněně. Park, pojmenovaný po zakladateli Sokola Miroslavu Tyršovi vznikal v roce 1903. V Třebíči nám chybělo důstojné místo, kde by se mohlo shromáždit víc lidí a uctít jeho památku, nebo oslavit vznik republiky. Vedle parku stojí základní škola T. G. Masaryka, hezky to do sebe zapadá,“ uvedl starosta města Pavel Pacal.

Autorka sochy poděkovala městu

„Sice jsem dostala šibeniční termín, ale šla jsem do toho. Byla to výzva a za tu práci děkuju. A s městem se mi výborně spolupracovalo, fakt, všem to doporučuju, užila jsem si to,“ sdělila s úsměvem umělkyně Tea. Masaryka postavila záměrně na zem, bez podstavce, tak, aby byl součástí parku i blíž k lidem. V jejím ztvárnění drží T. G. Masaryk v této neklidné době Česku palce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …