Třebíč: Rekonstrukce sítí a úprava křižovatky omezí dopravu

02.03.2023 12:09 | Tisková zpráva

Odbor dopravy a komunálních služeb Městského úřadu v Třebíči informuje řidiče o nadcházejících uzavírkách a dopravních omezeních v křižovatce ulic 9. května – Račerovická – U Kuchyňky – U Obůrky a v ulici 9. května.

Třebíč: Rekonstrukce sítí a úprava křižovatky omezí dopravu
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Bude zde probíhat oprava kanalizace a vodovodu (Svazek VaK Třebíč), výměna kabelů nízkého napětí (E.ON), pokládka kabelů pro nový semafor a kamerový systém a stavební úpravy křižovatky (město Třebíč). 

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31653 lidí

Celá náročná akce tří investorů začne v pondělí 6. března a dokončena bude v červenci letošního roku výměnou asfaltu v ulici 9. května, která je v majetku Kraje Vysočina.

V první etapě, která bude probíhat od 6. března do 2. dubna budou probíhat výkopové práce při výměně kabelů nízkého napětí v krajnici silnice v ulici 9. května (od křižovatky k bazilice), která bude obousměrně průjezdná, pouze s dopravním omezením. Úplná uzavírka bude v této etapě kvůli překopovým pracím v těsné blízkosti křižovatky, v ulicích U Kuchyňky a U Obůrky.

Objízdná trasa uzavírky v ulici U Kuchyňky, pro vozidla do 3,5 tuny, povede obousměrně ulicemi Na Příkopech, Nová a U Kuchyňky. Pro vozidla nad 3,5 tuny povede objížďka po silnici č. II/351 (9. května, Žerotínovo náměstí, Komenského náměstí), poté po silnici I/34 (Komenského náměstí, Masarykovo námětí, Bráfova ulice, Sportovní ulice) a po ulici Rafaelova.

Objížďka uzavírky v ulici U Obůrky povede obousměrně ulicemi Račerovická, Pod Kuchyňkou, Lesní – Lipová.

Modré autobusy a autobusy městské dopravy budou jezdit obousměrně ulicemi Táborská, Nová, Na Příkopech, Račerovická, 9. května a dále po původní trase.

Od 2. dubna budou pokračovat další etapy této náročné akce. V ulici 9. května se práce na výměně vodovodu a kanalizace rozšíří až po baziliku sv. Prokopa. Ve třetí etapě bude uzavřena také ulice Račerovická a v červenci bude probíhat výměna asfaltového povrchu od ulice Račerovická a po celé ulici 9. května.

Po celou dobu prací bude v každém směru otevřen vždy jeden přechod pro chodce. O termínech následných etap akce budeme občany včas informovat, podle postupujících prací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…