Třebíč: Svahy jsou stabilizované a chodníky opravené

01.06.2016 6:33

Pracovníci odboru dopravy a komunálních služeb Městského úřadu v Třebíči nechali koncem května opravit další chodníky a kanály, proběhlo také měření stavu skalních svahů ve městě.

Třebíč: Svahy jsou stabilizované a chodníky opravené
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Stavy skalních svahů se monitorují pravidelně dvakrát ročně a podle výsledků je pak naplánovaná údržba a případné sanační zásahy. V Třebíči jsou tři ze skalních svahů osazeny speciálním měřením, díky němuž je možné monitorovat stabilitu nejrizikovějších skalních výchozů. Jedná se o svahy v lokalitách Hrádek, Krajíčkova stráň a Libušino údolí.

„Výsledkem letošního jarního měření je zjištění, že nedošlo k žádné odchylce a svahy jsou bezpečné. V rámci prohlídky v Libušině údolí prošla kontrolou také vyhlídka, kde pracovníci zjistili závady na trubkovém zábradlí. Oprava bude provedena v nejbližších dnech,“ slíbil místostarosta Vladimír Malý.

„V ulici U Kuchyňky vyměnili pracovníci poškozenou dlažbu chodníku, který zároveň zarovnali do jednotné šířky. Kolem chodníku bude ještě doplněná zeleň,“ uvedl Malý.

Další drobné opravy chodníků byly provedeny v ulicích Antonína Dvořáka, Dr. Holubce, J. Suka a na křižovatce ulic A. Kratochvíla a Trnavská.

Na Fugnerově ulici byl opraven kanál v havarijním stavu. Došlo k výměně skruží i rámu a dorovnání silnice kolem kanálu. Další opravené kanály jsou na ulicích Sirotčí a Vrchlického.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…