Třebíč: Ve Velkomeziříčské ulici budou práce pokračovat

18.05.2020 13:07

Město Třebíč se distancuje od reportáže TV NOVA, vysílané v pondělí 11. května, kde reportér použil video, natočené při dílčí zkušební jízdě autobusů staveništěm a vysvětlení radnice použil vytržené z kontextu a účelově sestříhané.

Třebíč: Ve Velkomeziříčské ulici budou práce pokračovat
Foto: rep
Popisek: Třebíč

V prostoru křižovatky ulic Velkomeziříčské a Samešovy nedošlo k zúžení komunikace. Zúžena byla pouze navazující krátká část rovného úseku směrem do centra města. Šířka jednoho jízdního pruhu 3 m je však na této místní komunikaci vyhovující.

Zkušební jízda autobusů, zaznamenaná na videu, prověřovala různé režimy průjezdu křižovatkou a komunikací. Na základě této testovací jízdy bylo na místě rozhodnuto o dvou drobných úpravách, které budou realizovány do termínu kolaudace stavby.

Stavba dosud chybějícího chodníku a úprava komunikace není dokončena, v nejbližších dnech bude navazovat úprava chodníku na protější straně silnice a položení asfaltového finálního povrchu silnice s následnou realizací vodorovného dopravního značení.

Stávající napojení Samešovy ulice na ulici Velkomeziříčskou bylo nebezpečné. Někteří řidiči nedodržovali povolenou rychlost a nedávali přednost v jízdě při vyjíždění z ulice Samešovy. Pro bezpečné přecházení chodců byl proto vybudován zpomalovací ostrůvek.

Dokumentace byla zpracovaná autorizovanou projekční společností a schválena Dopravním inspektorátem PČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…