Třebíč: Víkendový návrat do období první republiky

14.07.2022 10:09 | Tisková zpráva

Tak přesně to slibuje akce Oživené židovské město, která se po třech letech opět uskuteční. Již tento víkend, tedy 15.–17. července 2022.

Třebíč: Víkendový návrat do období první republiky
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Oživené židovské město – OŽIŽIM (lidově řečeno) – je kulturně historická slavnost odehrávající se v židovské čtvrti v Třebíči. Navrací, alespoň na čas, život do úzkých a křivolakých uliček bývalého židovského ghetta tak, jak tomu bývalo kdysi.

Četníci bedlivě střeží pořádek a odchytávají povětrné ženštiny, potulní muzikanti – klezmeři vyluzují podmanivé tóny a vybírají do klobouku na pivo. Odevšud voní dobroty a hokynáři nabízejí svůj rozličný tovar. Kejklíři předvádějí své umění a rozdávají radost kolemjdoucím. Po setmění se pak venku klábosí se sklenkou dobrého moku u promítání prvorepublikových filmů.

plakát

Bližší informace a rezervace na tel. 568 610 023 nebo na e-mailu infosynagoga@mkstrebic.cz. Podrobný program najdete na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…