Třebíč: Základní umělecká škola získala peníze díky nákupům obyvatel města

20.03.2019 16:23

Základní umělecká škola v Třebíči obdržela vítaný dárek. Díky nákupům během prvního dne otevření nové prodejny v ulici Brněnská získala od společnosti Lidl 88 050 korun. Tuto částku Základní umělecká škola využije pro vybavení učebny literárně dramatického oboru. ZUŠ plánuje do učebny pořídit malé jeviště s oponou, reflektory, paraván a další drobný inventář.

Třebíč: Základní umělecká škola získala peníze díky nákupům obyvatel města
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Před otevřením nové prodejny v prosinci jsme byli Lidlem osloveni, abychom vytipovali příjemce daru z řad školských institucí ve městě, pro charitativní akci v první den otevření prodejny. Tyto akce většinou využíváme pro naše mateřské a základní školy. Tentokrát jsme zvolili Základní uměleckou školu, která si peníze navíc rozhodně také zaslouží. Patří k největším uměleckým školám v České republice, je největší v Kraji Vysočina a má neuvěřitelný záběr,“ uvedl starosta města Pavel Pacal.

Z každého nákupu nad 300 korun, uskutečněného v první den otevření prodejny, společnost Lidl věnovala 50 korun ve prospěch ZUŠ Třebíč. Její zástupci společně s vedením města, které je zřizovatelem školy, se tak 18. března mohli radovat z částky 88 050 korun.

„Pro nás je podpora této základní umělecké školy především radost, protože víme, že věnované peníze najdou dobré využití. Zásluhu na této vysoké částce mají ale především obyvatelé Třebíče, kteří na otevření prodejny dorazili v hojném počtu, a za to jim moc děkujeme,” okomentovala darovanou částku mluvčí společnosti Lidl Zuzana Holá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…