Třebíč: Zbavte se mrtvoly, pomůžete lidem v nouzi

26.04.2018 20:30

Tímto netradičním sloganem pojala třebíčská radnice zpracování kampaně k soutěži měst ve sběru baterií. Ta probíhá do 15. října letošního roku a jejím cílem je zvýšit množství baterií vytříděných v regionu, a přispět tím k ochraně životního prostředí.

Třebíč: Zbavte se mrtvoly, pomůžete lidem v nouzi
Foto: rep
Popisek: Třebíč

V Kraji Vysočina se kromě Třebíče zapojilo do soutěže Baterkománie dalších 19 měst. Nejúspěšnější město získá od organizátorů soutěže, kterými je Kraj Vysočina a ECOBAT s.r.o., finanční příspěvek ve výši 50 tisíc korun pro charitativní nebo obecně prospěšné účely.

„V případě úspěchu v soutěži budou získané peníze použity na podporu projektu Diecézní charity Brno – Oblastní charity Třebíč s názvem Charitní záchranná síť. Ta se zaměřuje na pomoc lidem v nouzi, kteří nedosáhnou na standardní státní pomoc, nebo i přes tuto pomoc žijí pod hranicí důstojného života,“ uvedla místostarostka města Marie Černá.

„Zapojit se do soutěže je velmi snadné. Přineste použité baterky do sběrných boxů, které jsou umístěny ve vstupních halách Městského úřadu na Karlově i Masarykově náměstí, nebo ve sběrných dvorech. Pomůžete tím životnímu prostředí i lidem v nouzi,“ dodala Černá.

Baterky nepatří do koše

Pouze polovina baterií končí na recyklaci. Každá baterka, která skončí ve směsném odpadu, škodí přírodě. Na skládce i ve spalovně, v obou případech se z ní uvolňují škodlivé látky, včetně těžkých kovů, které znečišťují ovzduší, půdu, podzemní a povrchové vody. Přitom recyklací se z použitých baterek získávají druhotné suroviny, zejména kovy, které mohou sloužit k výrobě nových produktů.

„Proto trochu s nadsázkou, ale s hlavním cílem oslovit lidi, říkáme: Zbavte se mrtvoly, pomůžete lidem v nouzi a vyzýváme Třebíčany, aby se zapojili. Aktuálně pro charitu, stabilně pro naše životní prostředí. Všem, kdo se zapojují a zapojí, předem děkujeme,“ doplnila Marie Černá.

Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…