Třebíč nechá rozšířit parkoviště u polikliniky v Domcích

01.06.2013 10:32

Nedostatek parkovacích kapacit je palčivým problémem většiny měst a nevyhýbá se ani Třebíči. Jedním z míst, kde by se situace měla výrazně zlepšit, je prostranství před poliklinikou ve čtvrti Horka-Domky.

Třebíč nechá rozšířit parkoviště u polikliniky v Domcích
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„V rámci projektu Integrovaného plánu rozvoje města budeme letos moci uskutečnit zvětšení parkoviště u polikliniky ve Vltavínské ulici. V dopoledních hodinách tam bývá problém zaparkovat. K současným 150 stáním přibude 31 nových. Věříme, že zvýšením kapacity rozšíříme lidem možnost pohodlně navštěvovat centrum lékařských služeb,“ řekl místostarosta Pavel Pacal za odbor správy majetku a investic města, který bude akci realizovat.
 
Nová zpevněná stání vzniknou v jižní části lokality u autobusové otočky. Na dosud rozježděné blátivé prostranství, které se promění v odvodněnou asfaltovou plochu, jsou mnozí řidiči zvyklí stavět provizorně své vozy již delší dobu. Stavební práce proběhnou v době letních prázdnin. „Výběrovým řízením byla vybrána firma, která provede dílo za 1.150.000 korun. Tato částka je na asi 50 procentech projektové ceny,“ pochvaloval si místostarosta Pavel Pacal úsporu. Finanční efekt je o to zajímavější, že radnice pokryje většinu nákladů z evropské dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trebic.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…