Třebíč vyčkala rok na příznivější cenu, na opravě zimáku tak ušetří 90 milionů

16.02.2024 16:14 | Tisková zpráva

V prosinci 2022 proběhla veřejná soutěž ne komplexní revitalizaci zimního stadionu. Vysoutěžená nejnižší cena ale hodně přesahovala předpoklad, proto město zakázku zrušilo. V lednu proběhla nová veřejná soutěž, s výslednou nejnižší cenou o 90 milionů levnější než před rokem.

Třebíč vyčkala rok na příznivější cenu, na opravě zimáku tak ušetří 90 milionů
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Vysoutěžená cena na sklonku roku 2022 byla 577 milionu bez DPH, plus inflační doložka, což by cenu zvýšilo na více než 606 milionů korun bez DPH. „Pro nás byla tato cena neakceptovatelná a rozhodli jsme se, i přes výtky opozice, zakázku zrušit a vyčkat na lepší finanční podmínky. Ve druhé polovině roku 2023 jsme si ověřili klesající cenu materiálu i větší finanční stabilitu trhu a také větší zájem stavebních firem o zakázky. Proto jsme zakázku vypsali nyní. Vyplatilo se počkat,“ uvedl starosta Třebíče Pavel Pacal.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45988 lidí

Na začátku letošního roku proběhla nová, dvoukolová veřejná soutěž. Do ní se přihlásilo osm uchazečů, kteří všichni postoupili do druhého kola, veřejné aukce. Z ní vzešel vítězný uchazeč, společnost PKS stavby + GEOSAN – ZS Třebíč, s cenou 516 900 000 korun bez DPH. Rada města schválila výběr zhotovitele ve čtvrtek 8. února. Po patnáctidenní povinné lhůtě pro případné námitky dalších uchazečů bude podepsána smlouva o dílo.

Kompletní rekonstrukce zimního stadionu zahrnuje výměnu obvodového pláště, přípojek, přístupových komunikací i okolní terénní úpravy. Součástmi stavby jsou nové sociální zázemí, rekonstrukce hlediště a ledové plochy, přístavba s novými šatnami, sociálním zařízením a novým technologickým zařízením stadionu. Rekonstrukce je plánována od dubna 2024 do ledna 2026.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…