Třebíč zahájila stavbu aquaparku Laguna

22.07.2012 11:05

Předáním staveniště započala v pondělí 16. července dostavba krytého bazénu Laguna. Ke stávající plavecké části přibudou další dvě – relaxační a zábavní. Nový aquapark otevře své brány na konci roku 2013, možná však i dříve. Moderní zařízení bude v příštích letech sloužit k rekreaci nejen obyvatelům města, ale i širokého okolí.

Třebíč zahájila stavbu aquaparku Laguna
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Na co se lidé mohou těšit, přiblížil místostarosta Pavel Pacal: „V relaxační části najdeme venkovní whirlpool. Ze sedací vany bude vidět na Třebíč. Pak tam budeme mít několik typů saun: klasickou suchou finskou, bylinkovou, aromatickou a tureckou. Nebude samozřejmě chybět ani parní kabina a relaxační a masážní centrum.“

Zábavní část areálu Laguna bude pravděpodobně nejpřitažlivější. Počítá se v ní především s návštěvníky z řad rodičů s dětmi. „Asi největší atrakcí bude tobogán dlouhý 146 metrů. Startovat bude na věži ve výšce 14 metrů nad zemí a ústit do centrálního bazénu. Tobogán zasáhne i do venkovního prostoru, ale bude uzavřený. Návštěvníci se proto nemusí bát, že jim bude zima,“ popsal místostarosta Pavel Pacal asi největší lákadlo aquaparku.

Ve vnitřním centrálním bazénu si lidé užijí vodopádovou stěnu se šplhacími lany, jeskyni s vodopádem, divokou řeku, houpací zvon a masážní lavice. V oddělených sektorech najdou také dva whirlpooly. Příjemný bude určitě i venkovní výplavný bazén se slanou vodou. Ta bude celoročně vyhřívána na teplotu 34 stupňů Celsia. Slaný bazén poslouží nejen návštěvníkům z vnitřní části, ale v létě i rekreantům pobývajícím venku.

Investorem dostavby areálu Laguna je město. Celkové náklady na realizaci vzešlé ze soutěže činí kolem 69.300.000 korun. Hrazeny budou z městského rozpočtu. Stavba aquaparku byla zahájena v červenci 2012 a s jejím dokončením se podle schváleného harmonogramu počítá v listopadu 2013. Podle slov místostarosty Pavla Pacala si zhotovitel, firma Outulný, a. s, vytkla smělý cíl dokončit stavbu již v srpnu.
 
Ivan Přibík
tiskový mluvčí a kronikář města Třebíče

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trebic.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…