Třeboň: Město obdrželo žádost o dotace pro dobrovolné hasiče v Branné

24.01.2020 19:53

Radním města Třeboně byly předloženy dva materiály se souhlasem s podáním žádosti o dotace Jihočeského kraje, které by byly pro dobrovolné hasiče z Branné.

Třeboň: Město obdrželo žádost o dotace pro dobrovolné hasiče v Branné
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

„Potřeba podání žádostí byla probírána i na jednání Bezpečností rady Třeboně. Vozidlo dobrovolných hasičů z Branné prošlo v prosinci minulého roku pravidelnou technickou prohlídkou a velitel jednotky byl upozorněn na blížící se nutnost výměny pneumatik. Předpokládaná cena 6ti kusů pneumatik na toto vozidlo se pohybuje okolo 87 tis. Kč, kdy dotace by nám pokryla 70 % této částky, tudíž bychom z rozpočtu města platili 26 tis. Kč,“ doplnil informaci starosta Jan Váňa.

Druhá žádost se týká výměny vrat požární zbrojnice v Branné. Budova této zbrojnice byla v roce 2006 rozšířena o přístavbu garáže. „Vrata mají sekční otvírání na ruční ovládání. Další dvoje vrata jsou ve staré části zbrojnice a jsou dvoukřídlá, plechová a menší, tudíž je výjezd komplikovaný. Tudíž bychom rádi stávající sekční vrata opatřili elektrickým pohonem, aby se před a po výjezdu sama zavírala a menší vrata bychom nechali rozšířit a zmodernizovali rovněž na sekční s elektrickým pohonem, aby jakýkoliv výjezd k zásahu byl rychlý a bez komplikací,“ dodal starosta Jan Váňa.

Předpokládané celkové výdaje jsou 190 tis. Kč, dotace by pokryla 130 tis. Kč a město by spolufinancovalo částkou 60 tis. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…