Třeboň: Město přidělí další dotace do sociálních služeb

06.04.2020 14:05

Radní města Třeboně na svém posledním jednání schválili poskytnutí několika dotací do oblasti sociálních služeb. Městu byly doručeny další žádosti o poskytnutí individuálních dotací.

Třeboň: Město přidělí další dotace do sociálních služeb
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

Prvním žadatelem je AC Facility s.r.o., které provozuje Alzheimercentrum v Českých Budějovicích. V tomto zařízení pečují o tři obyvatele Třeboně. Jejich žádosti na základě schválení radních bylo vyhověno a získají tak 30 tis. Kč na svou činnost.

Druhým žadatelem je Nadační fond jihočeských olympioniků, který žádá o dotaci na humanitární pomoc  a podporu sportovců, kteří se účastnili olympijských her, nebo reprezentovali ČR na světových soutěžích. Jedná se o tři sportovce přímo z Třeboně. Rada města schválila poskytnout 45 tis. Kč.

Dalším žadatelem je společnost Ledax o.p.s., která žádá o dotaci na poskytování pečovatelské služby pro seniory a zdravotně postižené občany Třeboně. „Financování těchto služeb je zabezpečováno z několika zdrojů. Na poskytování pečovatelské služby přispívají uživatelé dle sazebníku a dalším zdrojem je příspěvek od města. Pro letošek jsme vyhradili v rozpočtu 300 tis. Kč přímo Ledaxu. Příspěvek je poskytnut vždy za čtvrtletí a to ve výši 50 haléřů na 1 korunu přijatých úhrad od klientů. Dvě z uvedených dotací a to pro Nadační fond jihočeských olympioniků a Ledax musí být schváleny ještě na zastupitelstvu města, které bude svoláno podle situace s ukončením nouzového stavu,“ doplnila informaci místostarostka Jana Grammetbauerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…