Třeboň: Žádost o dotaci pro nové hřiště a sportoviště na Kopečku

03.08.2020 6:32

Radní města Třeboně na svém posledním jednání schválili podání žádosti o dotaci z programu Ministerstva pro místní rozvoj, který je určen pro obce do 10 tis. obyvatel.

Třeboň: Žádost o dotaci pro nové hřiště a sportoviště na Kopečku
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

„Naše plány jsou takové, že bychom chtěli v lokalitě Kopeček ve Vodárenské ulici na pozemcích města vybudovat víceúčelové hřiště s umělým povrchem, hřiště s travnatým povrchem pro míčové hry, obnovit asfaltové hřiště na košíkovou, postavit dětské hřiště s herními prvky a vše osadit patřičným mobiliářem a zelení. Předpokládané náklady jsou ve výši tří miliomů korun,“ osvětlil plány starosta města Jan Váňa. Na začátku roku město žádalo o příspěvek z Nadace ČEZ Oranžové hřiště 2020, ale bez úspěchu.

„V současné době se na tomto místě nacházejí dva zanedbané antukové kurty, které jsou ohrazené plotem a neudržovaná asfaltová plocha pro basketbal a volejbal, vše je ve špatném stavu a zcela nefunkční. Z jednoho kurtu bychom udělali hřiště s umělým povrchem pro hraní míčových her ve smyslu tenisu, volejbalu, basketbalu, nohejbalu, badmintonu, florbalu či házené. Z druhého kurtu vznikne hřiště s travnatým povrchem pro malý fotbal. Stávající asfalt opravíme a instalujeme nové koše. Přibyde šplhací sestava se skluzavkou a houpačka. V plánu je i instalace stojanů na kola. Vznikne zde krásné centrum pro aktivní odpočinek a útočiště pro rodiče s dětmi. Součástí projektu je i výsadba zeleně, přesněji keřů muchovníku, čímž naplníme i prvek ekologického přínosu,“ doplnila plány města místostarostka Jana Grammetbauerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…