Třeboň hostila Stálý výbor Bavorsko

09.04.2017 14:39

Ve dnech 5. až 7. dubna 2017 hostilo město Třeboň 19. zasedání Stálého výboru Bavorsko Česko-německé komise pro hraniční vody. Spolupráce České republiky se Spolkovou republikou Německo na hraničních vodách v oblasti vodního hospodářství probíhá na základě smlouvy podepsané v roce 1995.

Třeboň hostila Stálý výbor Bavorsko
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

Členové Stálého výboru Bavorsko z Česka a Německa se sešli na půdě Městského úřadu Třeboň, kde je přivítala starostka Terezie Jenisová a krátce představila město Třeboň se všemi zajímavostmi. Vedoucí obou delegací, Ing. Josef Nistler (Ministerstvo životního prostředí ČR) a Dr. Klaus Arzet (Bavorské ministerstvo pro životní prostředí a ochranu spotřebitele, Mnichov) poděkovali za možnost uspořádat zasedání v Třeboni a poskytnutí zázemí. Členové výboru si ve svém nabitém pracovním programu určitě najdou prostor k návštěvě památek, či procházce městem.

Informace o Stálém výboru Bavorsko zde.

„Stálý výbor Bavorsko projednává otázky související s udržováním a úpravou hraničních vodních toků, s odstraňováním povodňových škod, s ochranou a údržbou vodních zdrojů pro zásobování obcí v blízkosti hranic pitnou vodou, s odběry povrchových a podzemních vod, s ochranou před povodněmi, se zajišťováním a vzájemným předáváním hydrometeorologických údajů a s ochranou perlorodky říční a velevruba tupého na hraničních vodních tocích. V rámci ochrany a zlepšování jakosti hraničních vod jsou projednávány vodohospodářské otázky související s vypouštěním odpadních vod z obcí a usedlostí, které ovlivňují jakost hraničních vod a výsledky sledování jakosti hraničních vod prováděné laboratořemi na obou stranách. V rámci Stálého výboru Bavorsko je pravidelně aktualizován varovný systém pro předávání hlášení o případech havarijního znečištění hraničních vod v bavorském úseku státních hranic.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

16:31 Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

Město Litoměřice se dlouhodobě snaží udržovat rozsáhlou síť poskytovatelů veřejných, sociálních a do…