Třebovské náměstí si zaslouží větší pozornost hostů

15.06.2015 6:33

Prověřit možnost oživit náměstí prostřednictvím nabídky občerstvení a posezení na ploše formou tzv. zahrádky zvažuje vedení třebovské radnice.

Třebovské náměstí si zaslouží větší pozornost hostů
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Dlouhodobým problémem centra města Moravská Třebová je totiž „mrtvé náměstí“. Přesně těmito slovy je charakterizoval při své návštěvě uskutečněné v rámci svého populárního pořadu například televizní kuchař Zdeněk Pohlreich. Třebovští patrioti s objektivním pohledem na věc pak nemohou než souhlasit. Jediná příležitost, při které náměstí ožije lidmi utvářejícími na ploše žádoucí kolorit centrálního prostranství městské komunity, jsou alespoň pravidelné páteční farmářské trhy. To je však nedostačující, a proto radnice nyní ověří zkušenosti v jiných městech a zváží možnost investice do mobilního restauračního zařízení, které by umístila uprostřed náměstí a posléze výhodně nabídla k pronájmu provozovatelům daného druhu služeb. Vlastní režii celého nápadu si město drží kvůli faktu, že přímo na náměstí de facto není podnik, který by si zahrádku na požadované úrovni image a služeb mohl zařídit jako přístavbu ke své provozovně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…