Třídění odpadů bude v Liberci pohodlnější, přibyde přes 500 kontejnerů

27.07.2014 11:35

V ulicích Liberce přibude 516 nádob pro separaci využitelných odpadů.

Třídění odpadů bude v Liberci pohodlnější, přibyde přes 500 kontejnerů
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Navýšení bude probíhat ve třech etapách. V první etapě bude rozmístěno 196 nových kontejnerů na papír, sklo, plasty a tetrapak. Protože v Liberci je málo příhodných míst pro kontejnery, jsou stanoviště navržena na pozemcích města i na pozemcích jiných majitelů, pokud budou s umístěním souhlasit. Kontejnery nechá magistrát průběžně umísťovat na nová stanoviště v závislosti na stavebních úpravách kontejnerových stání.

Kromě nových kontejnerů na tříděný odpad se v ulicích Liberce objeví také další sběrné nádoby na bioodpad, které budou pravidelně sváženy a odpad ukládán do kompostárny. Rozmístění několika stovek nových nádob na bioodpad připravuje magistrát ve spolupráci se svozovou firmou .A.S.A. Liberec s.r.o. na jaro příštího roku. Nejprve je třeba zmapovat zájem ze strany občanů, kteří budou moci o přidělení nádoby sami požádat. Žádost najdou s předstihem ve Zpravodaji liberecké radnice a na webových stránkách města www.liberec.cz.

Do těchto nádob budou moci lidé vyhazovat zbytky ovoce a zeleniny, zbytky pečiva, skořápky z vajec a ořechů, lepenku, papírové ubrousky a kapesníky, podestýlky domácích zvířat, chlupy, posekanou trávu, listí, plevel, piliny, kůru, popel ze dřeva, apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…