Třinec: Elektromobil KONA bude brázdit městem i regionem

29.07.2022 19:03 | Tisková zpráva

Tichou, ekonomickou a ekologickou jízdu elektromobilem Hyundai KONA Electric bude moci zažívat vedení třineckého magistrátu. Vozidlo městu na celý rok bezplatně zapůjčila nošovická automobilka Hyundai, která bude hradit i veškeré provozní náklady.

Třinec: Elektromobil KONA bude brázdit městem i regionem
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

Vozidlo v barvách loga „Třinec i Ty“ je doplněno originálním nápisem 100% ELEKTŘINEC. Ať se mu v našem městě dobře jezdí a slouží svému účelu. 

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39131 lidí

„Elektromobilita není okamžitou spásou pro svět. Kolem výroby baterií, jejich recyklace či dojezdu je stále mnoho otázek. Ale vývoj v této oblasti jde rychle dopředu. Je to jedna z možností, je to alternativa ke stávající dopravě a možnost výběru je vždy dobrá, a to nejen v případě aut. Výhody aut na elektřinu spatřuji především v rámci využití ve městech. Dlouhodobě podporujeme čistou mobilitu a každý krok směrem k ekologii je důležitý,“ uvedla primátorka města Věra Palkovská.

KONA Electric přispěje magistrátu k naplňování konceptu chytrého města (Smart city) a chytrého regionu (Smart region), který je zaměřen na zlepšení celkové kvality života a životního prostředí. Hutnické město po dřívějších prvotních zkušenostech s elektromobily podpořilo ekologicky čistý pohon i ve veřejné dopravě – linky MAD tak od roku 2017 obsluhuje mj. 10 elektrobusů. "Ve své době šlo o největší flotilu elektrobusů v tuzemsku. Město Třinec používá pro své potřeby elektromobily různých typů již od roku 2014. Elektromobil Hyundai bude využívat vedení města v rámci svých služebních cest," doplnil mluvčí magistrátu Stanislav Cieslar. V Třinci je několik dobíjecích míst, kde je možné elektromobil dobít.

„Chceme podpořit spolupráci s okolními obcemi a městy a zároveň zviditelnit elektromobilitu v našem kraji. Nabízíme možnost bezplatně vyzkoušet elektromobil Hyundai KONA Electric,“ uvedla u předání vozidla Jana Opluštilová z oddělení Vnějších vztahů HMMC.

Hybridy, plug-in hybridy a elektromobily tvoří již 40 % nošovické výroby - více o nízkoemisních vozidlech z Nošovic ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.