Třinec: Kino Kosmos trhalo v loňském roce rekordy

25.01.2020 6:32

Loňský rok kino Kosmos překonalo všechny své rekordy, ať už šlo o návštěvnost, tržby i počty představení. Během roku 2019 přišlo na 925 pořadů kina téměř přesně 80 000 diváků - tedy více, než celé dva Třince!

Třinec: Kino Kosmos trhalo v loňském roce rekordy
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

To u návštěvnosti představuje 31%ní meziroční nárůst a 19 000 diváků navíc oproti předchozímu roku.

Třinecké kino bodovalo ovšem také na celostátní úrovni. V konkurenci sledovaných 126 jednosálových kin v žebříčku návštěvnosti obsadilo v rámci celé ČR (a to včetně Prahy a Brna) krásné 11. místo. Ještě lepšího republikového výsledku - 8. místa - pak dosáhlo dle průměrného počtu diváků na jedno představení.

Excelovalo také třinecké Letní kino. Mezi letními kiny v rámci ČR zaujalo úctyhodné 6. místo, a to dle průměrného počtu diváků na jedno představení. Návštěvníků, kteří si vloni přišli v Třinci vychutnat projekce pod noční oblohou, bylo více než 2000.

„Rok 2019 byl pro naše kino rekordně úspěšný. Výsledky, jichž jsme dosáhli, jsou odměnou za práci a snahu, kterou jsme vynaložili na to, aby se u nás diváci cítili co nejlépe,“ uvedla ředitelka kina Regina Szpyrcová. „Těší nás, že si lidé opět našli cestu do kina a doufáme, že tento trend bude pokračovat i v letošním roce. Samozřejmě tomu vyjdeme vstříc formou atraktivních filmů i netradičními projekcemi a pořady, ale třeba i postupnou rekonstrukcí interiéru,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…