Třinec: Nová tělocvična u gymnázia získává své obrysy

05.02.2023 19:09 | Tisková zpráva

Studenti třineckého gymnázia se již brzy dočkají moderní tělocvičny. Investiční akce Moravskoslezského kraje za cca 80 milionů korun nazvaná „Přístavba nové tělocvičny“ by měla být dokončena a předána podle schváleného harmonogramu, tedy v září letošního roku.

Třinec: Nová tělocvična u gymnázia získává své obrysy
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

Zhotovitel díla, společnost IPS Třinec, dokončil základové konstrukce a montáž ocelové konstrukce haly, v závislosti na klimatických podmínkách probíhá i vyzdívání zázemí objektu a další technologické procesy. Po dokončení zdiva prvního nadzemního podlaží přistoupí stavaři k betonáži stropu, bude probíhat i montáž opláštění haly.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30583 lidí

Jak uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Stanislav Folwarczny, stávající tělocvična již byla zastaralá a dlouhodobě neodpovídala potřebám výuky tělesné výchovy. „Cílem je zkvalitnit výuku tělesné výchovy na gymnáziu,“ vysvětlil důvody náměstek hejtmana.

Dopravní opatření

Magistrát města Třince, konkrétně odbor dopravy, v souvislosti s výstavbou již vydal pro zajištění bezpečnosti občanů řadu dopravních omezení a další budou v následujících dnech doplněna. Město vnímá krátkodobé komplikace, které s výstavbou tělocvičny souvisí.

Aktuálně odbor dopravy řeší například zamezení průjezdu vozidel stavby (nákladní vozidla a kamiony) po části ulice Komenského. Pro staveništní dopravu je od počátku realizace stavby zřízen jednosměrný provoz z ulice Okružní.

Děkujeme občanům za pochopení a za to, že v dané lokalitě dbají o svou bezpečnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …