Třinec: Oldřichovičtí „fajermani“ oslavili založení sboru

10.07.2022 7:35 | Tisková zpráva

Již 122 let od založení sboru si v areálu TJ Oldřichovice připomněli dobrovolní hasiči z Oldřichovic. Původně se měla oslava konat o dva roky dříve, ale setkání u příležitosti 120. narozenin překazily všeobecně známé okolnosti.

Třinec: Oldřichovičtí „fajermani“ oslavili založení sboru
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

„Dobrovolní hasiči byli historicky těmi, kteří, mimo své hlavní poslání, čili pomoci při záchraně životů a majetků, pozitivně ovlivňovali společenský život ve městech a obcích, organizovali dobrovolnickou činnost a pomáhali utužovat dobré vztahy mezi občany a sousedy. Jsem rád, že tuto tradici zachovávají také hasiči v Oldřichovicích,“ uvedl náměstek primátorky města Třince Radim Kozlovský, který se mezi hasiče vydal a svou účastí je podpořil.

Třinec

Pro děti byly připraveny zajímavé atrakce, otestovali si práci hasičů, velcí i malí se mohli seznámit s vybavením městských strážníků nebo si prohlédnout historickou stříkačku či moderní hasičskou techniku.

Jedním z vrcholů zajímavého odpoledne byla ukázka práce psovodů. Je obdivuhodné, co všechno vycvičení psi dokážou. Zaujal i pohled na vodní útok. Velkou radost mnohým dětem udělala tombola, dospělí pak nepohrdli grilovaným masem nebo dobře vychlazeným pivem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

16:14 Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

Ekofond je peněžní fond města Jihlavy, jež se zabývá distribucí finančních prostředků k provozu sprá…