Třinec: Oldřichovičtí „fajermani“ oslavili založení sboru

10.07.2022 7:35 | Tisková zpráva

Již 122 let od založení sboru si v areálu TJ Oldřichovice připomněli dobrovolní hasiči z Oldřichovic. Původně se měla oslava konat o dva roky dříve, ale setkání u příležitosti 120. narozenin překazily všeobecně známé okolnosti.

Třinec: Oldřichovičtí „fajermani“ oslavili založení sboru
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

„Dobrovolní hasiči byli historicky těmi, kteří, mimo své hlavní poslání, čili pomoci při záchraně životů a majetků, pozitivně ovlivňovali společenský život ve městech a obcích, organizovali dobrovolnickou činnost a pomáhali utužovat dobré vztahy mezi občany a sousedy. Jsem rád, že tuto tradici zachovávají také hasiči v Oldřichovicích,“ uvedl náměstek primátorky města Třince Radim Kozlovský, který se mezi hasiče vydal a svou účastí je podpořil.

Třinec

Pro děti byly připraveny zajímavé atrakce, otestovali si práci hasičů, velcí i malí se mohli seznámit s vybavením městských strážníků nebo si prohlédnout historickou stříkačku či moderní hasičskou techniku.

Jedním z vrcholů zajímavého odpoledne byla ukázka práce psovodů. Je obdivuhodné, co všechno vycvičení psi dokážou. Zaujal i pohled na vodní útok. Velkou radost mnohým dětem udělala tombola, dospělí pak nepohrdli grilovaným masem nebo dobře vychlazeným pivem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Mobilní radnice 19. června na náměstí Republiky představí novou komunikační síť

16:31 Havířov: Mobilní radnice 19. června na náměstí Republiky představí novou komunikační síť

Město Havířov pro své občany v nejbližších dnech zřídí chytrou komunikační síť. Jmenuje je se Munipo…