Třinec: Popelářský vůz není vybaven na úklid prostranství

01.03.2021 15:47

S jarním úklidem začala poslední únorový týden odpadová společnost Smolo. Jen na třineckém sídlišti Sosna a z části ulice Jablunkovské zametli, sesbírali a odvezli zhruba půl tuny nepořádku z více než 25 stanovišť pro nádoby na odpad.

Třinec: Popelářský vůz není vybaven na úklid prostranství
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

Očista ploch v dalších lokalitách bude pokračovat v průběhu celého března. O úklidu budeme s předstihem informovat. „Aby mohli zamést vše a důkladně, naši pracovníci zvedají hydraulickou rukou velké nádoby na separovaný odpad a přemisťují manuálně i černé kontejnery na kolečkách. Jen během soboty odvezli plné nákladní auto nepořádku. Kromě drobného smetí, které rovnou sypali z lopaty do černých 1100 l kontejnerů, papírků, nedopalků a rozbitého skla, odvezli také sportovní náčiní, kočárky, plno kartonových krabic, peřiny a další věci, které na zem k popelnicím nepatří,“ uvedl vedoucí komunálních služeb společnosti SMOLO CZ Tomáš Ondraszek.

Jen na území Třince jsou stovky stanovišť, většinou vybavené třemi nádobami na separovaný a černými na směsný komunální odpad. Na některých stanovištích jsou i kontejnery na bioodpad, ale také jedlé tuky, vyřazené elektro nebo oblečení.

Anketa

Stydíte se před zahraničím, jak Česko zvládá covid-19?

28%
72%
hlasovalo: 15061 lidí

„Všude platí, že popelářský vůz není vybaven na úklid prostranství a svozová firma je povinna uklidit odpad, který se ji případně vysype při manipulací s nádobami. Lidé však nechají odpadky, které jim vypadnou cestou k popelnici, nepotřebné věci odkládají přímo na chodník nebo k nádobám, i když nejsou plné. Minulý týden řidič svážel vytříděný papír. Cestou zpět už byly prázdné nádoby téměř ukryty pod hromadou krabic. Lidem se je nechce rozložit a dát do modrého kontejneru. Přitom pokud lepenka a papír zmoknou, tak už se nedají recyklovat a musí se posbírat do komunálního odpadu,“ doplnil Ondraszek s tím, že ne vždy jde nádoby vyprázdnit, protože na sídlištích jsou stanoviště mnohdy blokována odstavenými auty nebo těžká technika mezi auty vůbec neprojede.

Na území Třince je více než 650 tzv. zvonů na separovaný odpad, dále pře 410 tzv. bobrů na směsný komunální odpad, dále téměř 700 kusů padesátilitrových košů, přes 4 500 menších popelnic u rodinných domků.

Jak dlouho pořádek v centru na stanovištích vydrží, bude záležet i na občanech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…