Třinec: Svoz bioodpadu přechází na „zimní“ režim

24.11.2020 10:11

V Třinci a dalších obcích na Třinecku proběhne tento týden poslední svoz bioodpadu v „letním“ režimu, tedy jednou za dva týdny. Od prosince až do konce března se bude obsah hnědých nádob vyprazdňovat jednou za měsíc.

Třinec: Svoz bioodpadu přechází na „zimní“ režim
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

„Kapacitu bio-popelnic a četnost jejich svozu nastavuje vždy obec nebo město. Pravidelné svozy jednou za dva týdny jsou v Třinci a dalších obcích (Hnojník a Milíkov), které v regionu svážíme, nastaveny do konce listopadu, obdobně jako jinde v Česku. Od začátku prosince do konce března probíhá tato služba v Třinci a Milíkově jen jednou měsíčně. V zimě svozy provádíme vždy v první sudý (celý) týden v měsíci. V tomto ročním období jsou již zahrady zazimovány, takže svážíme většinou jen kuchyňský odpad. V případě potřeby však dovedeme zajistit mimořádné svozy,“ uvádí Tomáš Ondraszek, vedoucí komunálních služeb ve SMOLO CZ, s.r.o.

Anketa

Získají koalice ODS/KDU-ČSL/TOP 09 a Piráti/STAN ve volbách sněmovní většinu?

33%
67%
hlasovalo: 61447 lidí

Naopak v centru obce Hnojníku přistaví odpadová firma na období zimní sezóny vždy velkou nádobu, kterou mohou občané bioodpadem plnit. Obsah se vyváží na pokyn obecního úřadu. Občané mají také možnost zbylý odpad ze zahrad odevzdat bezplatně ve sběrném dvoře. Provozní doba sběrných dvorů provozovaných skupinou SMOLO se ani v zimním období nezkracuje, jak je tomu jinde.

Společnost SMOLO CZ provozuje na Třinecku a Jablunkovsku více než 4300 nádob na bioodpad. Letos jen z Třince svezla více než 2525 tun biologicky rozložitelného odpadu, z Hnojníku 46 tun a z Milíkova 112 tun. Z obce Chotěbuz se v rámci kontejnerového svozu odebralo více než 80 tun bioodpadu. Z celkem téměř 3500 tun kompostovatelného materiálu se vyrobilo téměř 1200 tun kvalitního substrátu.

Informace o termínech svozu jsou zveřejněny ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.