Třinec: Svozy odpadu na přelomu roku

30.12.2022 14:52 | Tisková zpráva

Jen co odezní novoroční oslavy, posílí popeláři z třinecké odpadové společnosti SMOLO CZ svozy, a to především tříděného odpadu.

Třinec: Svozy odpadu na přelomu roku
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

„Stejně jako o Vánocích vyšleme do ulic více posádek a techniky, posílíme svozy komunálního a tříděného odpadu, především pak skla. Hned po Vánocích je nejvíce papíru, po Silvestru je to naopak období skleněných obalů.  První dny nového roku jsou, stejně jako povánoční dny, vždy ve znamení dvojnásobku odpadů z domácností,“ uvedl jednatel společnosti SMOLO CZ Tomáš Ondraszek.

Doplnil, že po silvestrovských oslavách je i více odpadů kolem stanovišť, které jsou zvlášť na sídlištích posety obaly ze zábavné pyrotechniky. Jen loni během novoročního svozu uklidili popeláři z třineckých stanovišť kontejnerů stovky kilogramů obalů z ohňostrojů a petard.

Po svátcích a novoročních oslavách je také hodně jídelních zbytků. Lidé je bohužel hází přímo z okna na trávník nebo sypou na zem k nádobám. Zřejmě v přesvědčení, že přikrmují ptáky. „Bohužel takto pouze podporují množení hlodavců, kteří mohou být přenášeči nebezpečných chorob. Divokým nebo domácím zvířatům mohou tyto zbytky způsobit zdravotní problémy. Apelujeme na občany, aby nikdy nevyhazovali jídlo mimo nádoby k tomu určené,“ řekl Ondraszek. 

Sběrné dvory společnosti SMOLO CZ: Ve dnech 27. – 30. 12. zkrácená pracovní doba od 7:00 do 15:00 hod., SOBOTA 31. 12. (ZAVŘENO). Sběrné dvory skupiny SMOLO se otevřou opět v pondělí 2. ledna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…