Třinec: Žákům ZŠ Dany a Emila Zátopkových slouží nová tělocvična

09.12.2014 19:23

Moderní tělocvična s veškerým potřebným zázemím začala sloužit žákům základní školy Dany a Emila Zátopkových. Nová sportovní hala odpovídající současným trendům vyrostla na místě staré tělocvičny, která musela být zbourána vzhledem ke svému špatnému technickému stavu.

Třinec: Žákům ZŠ Dany a Emila Zátopkových slouží nová tělocvična
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

 I když stavbu provázely komplikace, jejichž vinou se posunul termín dokončení, s konečným výsledkem mohou být žáci i učitelé spokojeni.

„Stavba tělocvičny byla naplánována tak, aby co nejméně zasáhla do chodu školy, to znamená, že se začne na jaře, bude se stavět o prázdninách a nový školní rok už budou moci děti v nové tělocvičně cvičit. Bohužel zhotovitel nepracoval podle našich představ a zkomplikoval tím chod školy a tréninky sportovním oddílům. Ale doufám, že problémy jsou už odstraněny a tělocvična bude sloužit žákům a sportovcům dlouho, kvalitně a bezproblémově,“ podotkl místostarosta a uvolněný ředitel školy Ivo Kaleta.

Návrh haly vycházel z celkové koncepce školního areálu a pavilonového způsobu zástavby. Stejně jako původní tělocvična, je i nová budova připojena ke škole spojovací chodbou. Kromě samotného velkorysého prostoru pro cvičení a sportování jsou uvnitř objektu žákům k dispozici čtyři šatny, nezbytné sprchy a sociální zařízení. Součástí zázemí tělocvičny je také kabinet tělesné výchovy. Sportovní hala bude sloužit k výuce tělesné výchovy pro ZŠ Dany a Emila Zátopkových, ale využít ji mohou pro tréninky i sportovní oddíly. První velkou akcí, která se v tělocvičně konala, byla tradiční Vánoční laťka, která zde letos proběhla už po osmadvacáté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trinecko.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…