Trutnov: Město odstraňuje bariéry

04.09.2022 20:13 | Tisková zpráva

Jak nejvíce usnadnit život lidem s handicapem či maminkám s kočárky, řeší trutnovská radnice. Nejnovějším krokem je otevření WC pro imobilní v centru města.

Trutnov: Město odstraňuje bariéry
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

Nová nadstandardně vybavená bezbariérová toaleta je plně funkční na Krakonošově náměstí. Kromě WC, je zde také přebalovací pult, křeslo pro kojící maminky či mikrovlnná trouba pro ohřev dětské stravy. Lidé ji naleznou v objektu města č.p. 129, kde se nachází například kavárna U Tří Korunek. Původně zde byl skladový prostor, který nyní poslouží širší veřejnosti.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16803 lidí

Trutnovská radnice zde bezbariérové WC nechala zřídit na základě podnětu pracovní skupiny Trutnov bez překážek, která spolupracuje s imobilními občany a hledá řešení, jak jim ulehčit život ve městě.

„V centru města sídlí mnoho institucí a také se tu koná řada kulturních akcí, které navštěvují i imobilní občané. Takto vybavené zázemí tu chybělo, a proto jsem velmi rád, že se nám podařilo najít bezbariérový objekt v centru města, kde jsme jej mohli vybudovat,“ zdůvodňuje vybudování toalety Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Rekonstrukci prostoru provedla na základě výběrového řízení společnost Stavebně dopravní Trutnov, s. r. o., za 528 000 korun.

Toaleta bude v provozu vždy, když bude otevřena kavárna U Tří Korunek, kde bude k dispozici klíč. Přístup budou mít také všechny osoby, které disponují univerzálním klíčem pro imobilní, tzv. Euroklíčem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…