Trutnov: Moderní a bezbariérová zastávka na Šestidomí vznikne ještě letos

19.09.2022 9:15 | Tisková zpráva

Město Trutnov pokračuje v opravách a zvelebování veřejného prostranství. Tentokrát přijde na řadu zastávka na Horské ulici na Šestidomí. Hotová by měla být do konce roku.

Trutnov: Moderní a bezbariérová zastávka na Šestidomí vznikne ještě letos
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

„Už v loňském roce jsme opravili autobusový záliv se zastávkou na protější straně u cyklostezky, kde jsme pro zvýšení bezpečnosti vymezili zvlášť prostor pro chodce a zvlášť pro cyklisty. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí
Letos se chystáme na kompletní opravu zálivu naproti, u Rubínu,“ popisuje plány Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Kromě autobusového zálivu a instalace nového přístřešku zastávky bude revitalizováno i okolní prostranství. „Vytvoříme zde moderní bezbariérové nástupiště. Pěší a cyklisté se budou pohybovat po společném širokém pruhu, který cyklisty navede na páteřní cyklostezku na protější straně komunikace. Přibude zeleň, nový povrch a také mobiliář,“ vyjmenovává novinky David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov.

Práce na revitalizaci autobusového zálivu začnou v polovině září. Provede je firma REPARE Trutnov, s. r. o., která zvítězila ve výběrovém řízení s nabídkovou cenou zhruba 3,6 milionu korun. Zpevněné plochy budou hotové do poloviny listopadu a od konce roku bude instalován mobiliář. Revitalizace by neměla výrazně omezit dopravu na Horské ulici. Po dobu oprav bude autobusová zastávka dočasně zrušena a lidé mohou využít zastávku u Autostylu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…