Trutnov: Oprava Polské začne 1. září

07.08.2022 6:32 | Tisková zpráva

Dlouho očekávaná oprava Polské ulice se blíží. Práce by měly začít v první školní den. Jde o investiční akci, na které spolupracuje město Trutnov s Ředitelstvím silnic a dálnic.

Trutnov: Oprava Polské začne 1. září
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Úsek dlouhý zhruba 1,8 km od železničního přejezdu po křižovatku s Voletinskou ulicí by se měl začít opravovat 1. září 2022. Letos na jaře zde VaK Trutnov, a. s., opravil vodovody a kanalizaci a na něho nyní naváže Ředitelství silnic a dálnic a trutnovská radnice.

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí

„ŘSD opraví povrch vozovky a my dostavíme nový chodník po levé straně komunikace ve směru na Voletiny. Ten naváže na stávající chodník po křižovatku s Voletinskou ulicí, který současně opravíme. Lidé se tak nově dostanou bezpečně z centra města až do Voletin,“ popisuje plány Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Délka nového chodníku bude zhruba 1.200 metrů a stávající, jenž se dočká opravy, je dlouhý 600 metrů. Místo stromů, které musí být vykáceny, jelikož jsou již nebezpečné a převážně ve špatném stavu, vysadí radnice na stejném místě nové. Zároveň bude pro zvýšení bezpečnosti vytvořen nový bezbarierový autobusový záliv v místě původní zastávky.

Polská ulice bude po dobu opravy kompletně uzavřena. Objízdná trasa povede ulicemi Voletinská a Náchodská. Ve Voletinské ulici bude náhradní zastávka MHD. Přístup rezidentů ke svým nemovitostem zůstane zachován a také svoz odpadu bude po celou dobu zajištěn. Město do Polské ulice investuje zhruba 12,5 milionu korun.

Práce provede firma M-Silnice, a. s., která vzešla z výběrového řízení. „Hotovo by mělo být na jaře příštího roku, záleží na klimatických podmínkách, jak dlouhá bude zimní přestávka,“ říká k harmonogramu David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje MěÚ Trutnov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…