Trutnov: Rada města ocenila handicapované sportovce ze stacionáře

15.10.2019 11:47

Sportovní oddíl při Stacionáři mezi mosty Trutnov získal ocenění Rady města Trutnova za úspěšnou reprezentaci města ve sportovních soutěžích pro handicapované. Sportovci ze stacionáře dosáhli skvělých výsledků v plavání, stolním tenise, boccie či přespolním běhu.

Trutnov: Rada města ocenila handicapované sportovce ze stacionáře
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Staciona´rˇ mezi mosty Trutnov, který zajišťuje denní péči pro osoby s lehkým až středním mentálním či kombinovaným postižením a pro seniory, ma´ svu°j registrovany´ sportovni´ oddi´l. Klienti stacionáře se beˇhem roku u´cˇastni´ mnoha turnaju° a za´vodu° v nejru°zneˇjsˇi´ch sportech. „Naši sportovci se na za´vodni´ u´rovni veˇnuji´ boccie, plava´ni´, prˇespolni´mu beˇhu a stolni´mu tenisu. Do prˇi´sˇti´ch let je v pla´nu zu´cˇastnit se souteˇzˇi´ v beˇzˇecke´m lyzˇova´ni´, kuzˇelka´ch, atletice a cyklistice. Kazˇda´ souteˇzˇ ma´ svou dobrou sportovni´ u´rovenˇ a veˇtsˇinou se kona´ pod hlavicˇkou neˇktere´ ze sportovni´ch asociaci´ pro handicapovane´,“ vysvětluje Renata Bezděková, ředitelka stacionáře.

Rada města Trutnova se na základě doporučení Komise pro sport a využití sportovních zařízení rozhodla úspěchy handicapovaných sportovců ze stacionáře ocenit. „Mezi jejich nejlepší výsledky patrˇi´ 1. mi´sto, dvě 2. mi´sta a tři 3. mi´sta na MCˇR v plava´ni´ v Liberci, dále 4. mi´sto v 1. lize v boccie, či 5. mi´sto na MCˇR ve stolni´m tenise v Hradci Kra´love´. Na mistrovství republiky v Jablonci nad Nisou dokonce vybojovali 1. mi´sto a 2. mi´sto v prˇespolni´m beˇhu,“ uvádí Tomáš Hendrych, místostarosta města a předseda sportovní komise.

Úspěšní reprezentanti převzali ocenění od vedení města v pondělí 7. října na slavnostním předávání na Staré radnici. Jako poděkování obdrželi také finanční odměnu ve výši 10. 000 Kč. „Úroveň společnosti se nepozná podle toho, jak se stará o své nejslabší, ale podle toho, jak je dokáže začlenit do společnosti a do běžného života. Sportovní oddíl při stacionáři je jasným důkazem, že tady v Trutnově se nám to daří a já moc děkuji všem, kteří se o to zasluhují,“ uzavírá Ivan Adamec, starosta města Trutnova.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…