Trutnov: Rozpočtové provizorium, povinná deratizace i nový vozový park MHD

26.12.2017 12:58

V pondělí 11. prosince 2017 se uskutečnilo páté jednání Zastupitelstva města Trutnova. Na programu bylo schválení rozpočtového provizoria na rok 2018, vyhláška o povinné deratizaci i smlouva o závazku veřejné služby k provozování MHD v Trutnově.

Trutnov: Rozpočtové provizorium, povinná deratizace i nový vozový park MHD
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Trutnovští zastupitelé na svém posledním letošním jednání schválili rozpočtové provizorium na rok 2018. V něm se počítá s výdaji ve výši téměř 817 milionů korun. „Stejně jako v předchozích letech i v příštím roce budeme první měsíce hospodařit podle provizoria. Zatím totiž neznáme daňové výnosy a výsledek hospodaření za rok 2017. Toto je pro město nejhospodárnější varianta, která se nám již mnohokrát osvědčila,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova. Ostrý rozpočet se bude projednávat na prvním jednání zastupitelů v roce 2018.

Zastupitelstvo dále schválilo uzavření smlouvy o závazku provozování veřejné služby městské hromadné dopravy na roky 2018 – 2027 se společností Arriva Východní Čechy, a. s. „Pokud vše půjde dobře, budou v Trutnově do dvou let jezdit zcela nové autobusy financované z evropských fondů. Naším cílem je, aby trutnovská MHD byla ekologičtější, tudíž část vozového parku bude jezdit na CNG pohon a část vozového parku na elektřinu,“ dodává Ivan Adamec. Ke zlepšení služeb občanům přispěje také nový odbavovací systém.

Dalším bodem programu byla obecně závazná vyhláška o povinné deratizaci. Tu zastupitelé schválili, tudíž na období od 19. března do 19. dubna 2018 bude nařízena speciální ochranná deratizace na celém území města. „Reagujeme tak na ohlášení zvýšeného množství potkana obecného v centru města a v Horním Starém Městě. Aby byla deratizace efektivní, je třeba ji provést v jednom termínu a celoplošně,“ říká trutnovský starosta. Tuto deratizaci je povinna podle potřeby ve své provozovně zajistit každá fyzická osoba podnikající i každá právnická osoba. U obytných místností, pobytových místností a nebytových prostor sloužících k podnikání deratizaci zajistí vlastník nemovitosti nebo společenství vlastníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.