Trutnov: Začala oprava Kostelní stezky

04.08.2022 14:52 | Tisková zpráva

Stezka pod kostelem Narození Panny Marie v Trutnově, spojující Farskou ulici s Vodní, se dočká kompletní opravy. Nové zábradlí a rekonstrukci pěšiny chce trutnovská radnice stihnout do konce srpna.

Trutnov: Začala oprava Kostelní stezky
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Stezku dlouhou přibližně 140 metrů lidé často využívají jako zkratku z historického centra města směrem na Malé náměstí a k řece Úpě, díky které se vyhnou frekventované pěší zóně. Její současný stav byl již nevyhovující. 

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí
„Stezka je stará už více jak 20 let, tehdy byla obnovena po několika desetiletích, kdy se po ní nesmělo chodit. Já jsem moc rád, že se k rekonstrukci přistoupilo, protože je mezi lidmi velmi oblíbená a používaná. Kostelní stezka má navíc svou zvláštní příjemnou atmosféru,“ říká k opravě Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova.

Město zde vymění kompletně všechny dřevěné prvky zábradlí a část dožilých zkorodovaných sloupků. Ty, co jsou ještě v pořádku, ošetří a natře. „Opravíme také mlatové chodníky, včetně rozpadlých konstrukčních vrstev, a žulový dlážděný žlab. Dále vyměníme již nevyhovující pískovcové schody a abychom zabránili vodní erozi, dobudujeme příčné kostkové pruhy,“ popisuje průběh Vlastimil Grof z Odboru rozvoje MěÚ Trutnov.

Oprava Kostelní stezky vyjde zhruba na 1 milion korun. Práce provedou Technické služby Trutnov, a. s., které by měly mít hotovo do konce srpna. „Stezka bude s omezením průchozí, ovšem dle postupu prací nastanou dny, kdy ji pro pěší budeme muset úplně uzavřít,“ říká Vlastimil Grof a dodává, že „jde o poměrně složitou a časově náročnou opravu v prudším terénu, protože půjde převážně o ruční práce za použití jen miniaturní techniky.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…