Trutnov opravuje městský hřbitov

14.11.2018 7:31

Trutnovský městský hřbitov doznal za poslední dva roky řady změn. Vybudovaly se zde přípojky dešťové kanalizace, opravila hřbitovní zeď, cesty a mnoho dalšího. Město do oprav hřbitova investovalo téměř 15 milionů korun.

Trutnov opravuje městský hřbitov
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Od roku 2016 město intenzivně investuje do oprav trutnovského městského hřbitova. Ten je ve správě společnosti Lesy a parky Trutnov, s. r. o. „Hřbitov má být důstojným místem, kam se lidé chodí loučit se svými blízkými a vzpomínat. Mělo by působit klidným a čistým dojmem, a proto jsme se do něho rozhodli investovat větší obnos peněz,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Za více než 1 milion korun byla opravena komunikace u památníku 2. světové války, jejíž povrch tvoří žulové kostky. „Ve východní části hřbitova jsme opravili povrch cest a vybudovali přípojku dešťové kanalizace, to vše za téměř 1,6 milionu korun,“ dodává Jaroslav Semerák, jednatel společnosti Lesy a parky Trutnov, s. r. o. Stejné práce byly v roce 2018 provedeny ve střední části trutnovského hřbitova, a to za 2,25 milionu korun. Cesty byly za více než půl milionu korun opraveny také v části urnových hrobů.

Od roku 2017 se investovalo také do oprav hřbitovních zdí. „Jen v části jihovýchodního úseku jsme opravili zdi za 1,6 milionu korun. Jeden z největších nákladů představovalo vybudování betonového oplocení, které vyšlo na 5,5 milionu korun,“ říká Jaroslav Semerák. U parkoviště byla opravena část kamenné hřbitovní zdi za více než 1,5 milionu korun. Další investice budou následovat i v příštím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…