Trutnov opravuje městský hřbitov

14.11.2018 7:31

Trutnovský městský hřbitov doznal za poslední dva roky řady změn. Vybudovaly se zde přípojky dešťové kanalizace, opravila hřbitovní zeď, cesty a mnoho dalšího. Město do oprav hřbitova investovalo téměř 15 milionů korun.

Trutnov opravuje městský hřbitov
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Od roku 2016 město intenzivně investuje do oprav trutnovského městského hřbitova. Ten je ve správě společnosti Lesy a parky Trutnov, s. r. o. „Hřbitov má být důstojným místem, kam se lidé chodí loučit se svými blízkými a vzpomínat. Mělo by působit klidným a čistým dojmem, a proto jsme se do něho rozhodli investovat větší obnos peněz,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Za více než 1 milion korun byla opravena komunikace u památníku 2. světové války, jejíž povrch tvoří žulové kostky. „Ve východní části hřbitova jsme opravili povrch cest a vybudovali přípojku dešťové kanalizace, to vše za téměř 1,6 milionu korun,“ dodává Jaroslav Semerák, jednatel společnosti Lesy a parky Trutnov, s. r. o. Stejné práce byly v roce 2018 provedeny ve střední části trutnovského hřbitova, a to za 2,25 milionu korun. Cesty byly za více než půl milionu korun opraveny také v části urnových hrobů.

Od roku 2017 se investovalo také do oprav hřbitovních zdí. „Jen v části jihovýchodního úseku jsme opravili zdi za 1,6 milionu korun. Jeden z největších nákladů představovalo vybudování betonového oplocení, které vyšlo na 5,5 milionu korun,“ říká Jaroslav Semerák. U parkoviště byla opravena část kamenné hřbitovní zdi za více než 1,5 milionu korun. Další investice budou následovat i v příštím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.