Trutnov zrevitalizuje Zelenou Louku

15.02.2022 11:07 | Tisková zpráva

Více než 6300 obyvatel. Tolik rezidentů má sídliště Zelená Louka, a je tak největší obytnou čtvrtí v Trutnově. Radnice se ji chystá zrevitalizovat, a zvýšit tak kvalitu života místních občanů.

Trutnov zrevitalizuje Zelenou Louku
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Trutnovská radnice připravuje revitalizaci sídliště Zelená Louka v Horním Starém Městě. Cílem je proměnit veřejná prostranství tak, aby co nejvíce vyhovovala potřebám místních obyvatel. „Zelená Louka je rozsáhlé a složité území, které primárně plní funkci obytné čtvrti. To, jak se za poslední dekády formovala, již nevyhovuje současným trendům moderní rezidenční oblasti. Chceme, aby lidé na Zelence bydleli rádi a aby patřila mezi vyhledávané lokality s dostačující vybaveností. Rádi bychom například využili potenciál sídliště, které je z obou stran obklopeno přírodou,“ zdůvodňuje projekt Michal Rosa, starosta města Trutnov.

Nejprve radnice provede průzkum mezi místními obyvateli. „Nechceme do projektu vstupovat s předpoklady a domněnkami, ale chceme načerpat informace přímo od obyvatel. O řadě problémů víme, ale zajímá nás stanovení priorit ze strany občanů. Proto na celém projektu spolupracujeme s odborníky,“ říká trutnovský starosta. Průzkum zpracuje Dominika Potužáková, PDEng., která vyhrála výběrové řízení.

„Díky průzkumu získáme kvalitní podklady, které poslouží pro architektonicko-urbanistickou studii a následnou realizaci konkrétních projektů. Chceme zmapovat dosavadní užívání veřejného prostranství Zelené Louky, nalézt současná jak problémová, tak dobře funkční místa a identifikovat příležitosti k revitalizaci s ohledem na potřeby obyvatel,“ popisuje cíle průzkumu, který je plánován v několika krocích na letošní jaro, Dominika Potužáková.

Nejpozději na konci letošního roku chce město na základě získaných podkladů rozhodnout o dalším postupu a zpracování architektonicko-urbanistické studie. „Výstupy budou k dispozici v závěro roku, kdy s nimi seznámíme veřejnost. Podrobnosti k průzkumu i k celému projektu revitalizace Zelené Louky budeme postupně zveřejňovat na informačních kanálech města Trutnova,“ dodává Michal Rosa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně

22:05 Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně

Tradiční Slavnosti města Šumperka budou mít v letošním roce nové pojetí! Během čtyř dnů ožije slavno…