Tržby Reuse centra Ostrava přesáhly za první pololetí půl milionu

23.07.2022 16:02 | Tisková zpráva

Za prvních šest měsíců letošního roku si díky Reuse centru Ostrava, jehož provozovatelem je odpadová společnost OZO Ostrava, našlo nový domov 28 575 předmětů, tedy skoro 5 tisíc každý měsíc.

Tržby Reuse centra Ostrava přesáhly za první pololetí půl milionu
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Tržba v tomto období činila 521 865 korun, které putovaly do veřejné sbírky a budou využity k podpoře projektů výsadby a údržbu veřejné zeleně v Ostravě. Průměrná cena jednoho předmětu zakoupeného v ostravském reuse centru je 18 korun a denní návštěvnost se pohybuje kolem 108 příchozích.

O tom, že se Reuse centru Ostrava daří, svědčí i fakt, že z jeho loňského výtěžku je letos poprvé financována i tematická výzva, kterou OZO vyhlašuje každý rok. Letos společnost rozdělila celkem 650 tisíc korun mezi 9 „zelených“ projektů, k nimž patří například akce čtyř městských obvodů. Část Mariánské Hory a Hulváky díky subvenci zakládá trvalkové a letničkové záhony, Krásné Pole se pustilo do výsadby zeleně před smuteční síní, Moravská Ostrava a Přívoz do sázení cibulovin na tramvajové smyčce u Hlavního nádraží Ostrava a obvod Vítkovice investuje do sadové úpravy prostoru před radnicí.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9637 lidí

„Jde o jeden z projektů, který už je hotov a výsledek stojí za to,“ konstatuje Vladimíra Karasová z OZO Ostrava a dodává, že desátým letošním projektem, podpořeným 400 tisíci korunami z veřejné sbírky z reuse centra, je již dokončená výsadba dřevin v zahradách domovů klientů Čtyřlístku, centra pro osoby se zdravotním postižením Ostrava.

Reuse centrum Ostrava si své příznivce získalo i díky rozmanitému doprovodnému programu, který v průběhu roku organizuje. Oblíbené jsou tematické workshopy, k nimž v červenci přibude další. „Ve středu 27. července se bude od 15 do 18 hodin konat workshop s názvem Levandulování, při němž zájemci využijí odstřižky látek k vytvoření vonných pytlíčků a jiných dekorací z levandule,“ zve Vladimíra Karasová a upozorňuje i na to, že Reuse centrum Ostrava letos opět rozšířilo své aktivity.

„Nyní zde už lze nejen pořídit, ale i darovat velké elektrospotřebiče (pračky, myčky a sušičky). Za to, že budou repasovány a novým majitelům budou dobře sloužit, ručí 1. HP Servis,“ uzavírá a přidává ještě jednu novinku: „Od nového školního roku se v Reuse centru Ostrava naplno rozběhne i výuka školní mládeže. K našim dosavadním sedmi vzdělávacím programům, které základním a středním školám nabízíme v našem Centru odpadové výchovy už bezmála dvacet let, přibude osmý, věnovaný problematice opětovného použití (reuse) a předcházení vzniku odpadů. Bude probíhat v netradiční učebně – v knihovně Reuse centra Ostrava.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…