Turnov: Do kina s miminkem? V Turnově je to možné

06.03.2024 10:32 | Tisková zpráva

Máte malé dítko, rádi byste za kulturou pro dospělé, ale nemáte hlídání? Nevadí. Kino Sféra v Turnově přišlo na podzim loňského roku s novinkou. Baby kino zve právě rodiče nejmenších, aby si užili filmy, na které nemají jinak možnost si zajít.

Turnov: Do kina s miminkem? V Turnově je to možné
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Historicky první dopolední promítání pro maminky a tatínky na mateřské dovolené se uskutečnilo v říjnu roku 2023. Akci navštívila téměř třicítka dospělých diváků a hromada miminek různého věku. Na programu byla komedie s Terezou Kostkovou v hlavní roli Nikdy neříkej nikdy.

Baby kino nabízí projekci převážně oddechových filmů pro dospělé publikum, nicméně Kino Sféra nechává své diváky i hlasovat o tom, co by chtěli vidět. „Výběr filmu jsme poprvé svěřili do rukou diváků v lednu, kdy v hlasování na Facebooku zvítězil snímek Jedeme na teambuilding. Rozhodli jsme se ale neopomenout ani druhý film v pořadí. Po třech českých komediích nás tak v březnu čeká turbulentní severská komedie Létání pro začátečníky,“ přiblížil zákulisí nového projektu dramaturg turnovského kina Pavel Krupař.

Film o strachu z létání, který odhaluje ty nejbláznivější lidské vlastnosti, si budou moci návštěvníci Baby kina vychutnat ve středu 6. března od 9:30 hodin.

Při dopoledním promítání pro rodiče s dětmi je otevřen i kinobar, proto se diváci mohou těšit na kávu nebo něco dobrého na zub. Při projekci není v sále úplná tma a také hladina zvuku je kvůli malým dětem snížena. V sále jsou potom k dispozici hračky, deky i přebalovací pult. Rodiče si tak mohou užít filmový zážitek a zároveň věnovat plnou pozornost svým ratolestem. Děti do tří let mají vstup zdarma a ani zaparkování kočárku není problém.

Kino Sféra v Turnově myslí na všechny své návštěvníky. Kromě klasických projekcí českých i zahraničních novinek a nového projektu Baby kina se zde konají další osvědčené akce. V prvním březnovém týdnu se mohou filmoví nadšenci v turnovském Kině Sféra opět těšit na Oscarový týden. Ten představí šest snímků, které jsou na zlatou sošku nominovány hned několikrát. V rámci přehlídky bude možné zhlédnout filmy Zóna zájmu, Anatomie pádu, Chudáčci, Oppenheimer, Zabijáci rozkvetlého měsíce a Barbie.

Kino nejen pro seniory vysílá každý čtvrtek dopoledne aktuální filmy za sníženou cenu. Velké oblibě se těší také Dámské jízdy, které jsou často rychle vyprodané. „Dámské jízdy se v našem programu skvěle zabydlely. Chceme, aby každá projekce byla jedinečná, a proto se snažíme na každou z nich vymýšlet originální doprovodný program. Příjemnou atmosféru akce podtrhuje drink na uvítanou a losování o sympatické dárky,“ dodal jednatel Kulturního centra Turnov David Pešek.

Veškeré informace o programu Kina Sféra v Turnově jsou dostupné na webu ZDE.

Více o Baby kinu také v podzimní reportáži RTM+.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…