Turnov: Kampaň A dost… po prázdninách opět ve školách

10.09.2023 11:31 | Tisková zpráva

Po letní pauze se do turnovských škol vrací aktivity městské kampaně A dost… Pomáhat mají v prevenci rizikového chování, a v podzimním období se kromě dětí a mládeže zaměří také na seniory.

Turnov: Kampaň A dost… po prázdninách opět ve školách
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Na konci srpna se odehrálo setkání místostarostky Petry Houškové se školními metodiky prevence základních škol v Turnově. Místostarostka představila podzimní plán akcí a aktivit kampaně prevence rizikového chování v Turnově. Víc o kampani A dost... se dočtete zde.

Besedy a přednášky pro žáky i rodiče školám opět nabídne Bc. Vladimír Hladík – preventista kriminality Městské policie Turnov. V jarním období se témata dotkla závislostí na omamných látkách i elektronice a internetu, na podzim se mimo jiné chystá téma agrese, šikany či bezpečného pohybu na sítích.

Městská knihovna Antonína Marka připravila nový projekt O mediální gramotnosti v Turnově. Ředitel knihovny Jaroslav Kříž metodičkám představil nabídku, kterou v projektu bude mít pro školy. Aktivity knihovny se dotknou také seniorů, na které v podzimním období čeká hned několik besed.

Své aktivity dál rozvíjí projekt Hlava v pohodě Vzdělávacího centra Turnov, vznikla metodika pro školní vzdělávací programy prevence v oblasti duševního zdraví mladých, podcasty Hlava v pohodě, v listopadu proběhne mezinárodní online konference, která mimo jiné přiblíží podobný projekt v norském Stavangeru.

V neposlední řadě se chystá akce (Ne)blázni, Turnove!, která v týdnu od 11. do 16. září přinese paletu besed, divadlo, den otevřených dveří Fokusu Turnov nebo tradiční zahradní slavnost v sobotu 16. září. Podívejte se na program (Ne)blázni, Turnove! 2023, jehož hlavním organizátorem je Fokus Turnov. Ten také stojí za projektem Únikový východ, který pokračuje v pravidelných čtvrtečních setkáních. Informace a novinky z Únikového východu najdete na instagramovém profilu @unikovy_vychod_fokus.

Na setkání školních metodiků se diskutovalo o dalších tématech, které by kampaň neměla opomíjet, ať už to jsou psychické potíže dětí a mládeže, sebepoškozování nebo anorexie. Velkým tématem je spolupráce s rodinou a komunikace. Metodičky sdílely tipy na poskytovatele zajímavých aktivit, které se ve školách osvědčily i návrhy na další materiály, které lze v preventivní činnosti využívat.

Petra Houšková ke kampani A dost… dodává: „Jedním z cílů městské kampaně je systematicky pracovat s finančními prostředky, které město může poskytnout na preventivní aktivity ve školách. Chceme umožnit školám, aby si dostupné aktivity samy vybraly a sestavily harmonogram pro daný školní rok. Tedy nemusely čekat, zda se naskytne nějaký projekt či jiný zdroj financování.“

Srdečně zveme širokou veřejnost na akce, které se v Turnově v rámci kampaně konají. Sledujte ZDE nebo ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

kampaň

Kde máte důkaz, že jsou všichni mimo vás ,,Putinovi užiteční idioti“? Nešíříte náhodu dezinformace, proti kterým paradoxně tak bojujete? A myslíte, že touto negativní kampaní docílíte něčeho pozitivního, třeba zklidnění politické situace v zemi? To je takový problém vést kampaň tak, že budete prezen...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

22:28 Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

Jak snížit dopravní zátěž ve Znojmě. To bylo hlavní téma diskuze odborníků v Centru Louka.