Turnov: Kulturnov je oslavou rozmanité turnovské kultury

06.10.2022 8:38 | Tisková zpráva

V sobotu 8. října se turnovská Střelnice opět po roce zaplní turnovskými umělci nejrůznějšího zaměření a návštěvníky, pro něž je turnovská kultura pojmem. Již sedmý ročník festivalu Kulturnov představí pestrou směsici turnovských muzikantů, herců, literátů, tanečníků či výtvarníků.

Turnov: Kulturnov je oslavou rozmanité turnovské kultury
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Během sobotního odpoledne si na své přijdou děti i dospělí, příznivci hudby i divadla, konzervativci i liberálové. A je jisté, že nebude nouze ani o překvapení.

Začátek letošního ročníku bude patřit dechové hudbě Turnovanka, která se představí spolu s turnovskými mažoretkami ALL Stars. V tu samou chvíli před budovou Střelnice odstartuje další ročník běžeckého závodu Běhturnov, který se stal již dávno nedílnou součástí festivalu a dokazuje, že sport a kultura si rozumí. Na vítěze závodu budou opět čekat volné vstupenky na akce Kulturního centra Turnov a další ceny.

Letošní ročník opět představuje i jiné turnovské spolky a společenství. Těšte se například na vystoupení klientů turnovského Fokusu, kteří předvedou své divadelní představení, s nímž nedávno reprezentovali naše město na festivalu Patříme k sobě. Další zajímavostí letošního festivalu bude módní přehlídka turnovské rodačky Kateřiny Měkynové, která je absolventkou Textilního a oděvního návrhářství na TUL. Ve své značce KUDLA využívá pletení, kvalitní látky i upcyklaci a klade tak důraz na slow fashion a ekologii.

plakát

Těšit se můžete na setkání s Mariem Kubašem, hercem, novinářem a v neposlední řadě ředitelem turnovského divadelního festivalu Modrý kocour, který pohovoří o kulturní novinařině.

Ve foyer KC Střelnice bude zahájena výstava o turnovské kultuře, kterou připravilo Kulturní centrum Turnov ve spolupráci s Muzeem Českého ráje v Turnově při příležitosti letošního výročí 750 let města Turnov.

A pak je tu samozřejmě spousta skvělých turnovských kapel a divadel, které vás budou provázet po celý den. Začínáme ve dvě hodiny odpoledne, končíme kdovíkdy, a jestli někdo ještě pořád pochybuje o smyslu kultury a síle té turnovské, ať určitě dorazí. Veškeré pochyby ho definitivně opustí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…