Turnov: Sedmá etapa regenerace sídliště u nádraží byla zahájena

04.04.2021 9:51

Dne 31. března začaly stavební práce na sídlišti u nádraží. Jde o 7. etapu regenerace sídliště. Tentokrát se úpravy týkají lokality před Billou a prodejnou Barvy laky.

Turnov: Sedmá etapa regenerace sídliště u nádraží byla zahájena
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Velkou změnou projde především zchátralá plocha „bazénku“, kde vznikne nový vodní prvek. „Návrh úprav spočívá v celkové kultivaci veřejného prostoru tohoto frekventovaného místa. V parkové části bude stávající betonový bazén nahrazen novým vodním prvkem. Je navrženo rozšíření zpevněné plochy, doplnění laviček a dalších prvků mobiliáře, aby vznikl moderní a přehledný parter,“ popsal Miloslav Chrumko z odboru správy majetku turnovské radnice.

V rámci sadovnických úprav bude území vyčištěno od keřových skupin tak, aby vznikl přehledný a transparentní park. Součástí navržených úprav je napojení na inženýrské sítě (vodovod, kanalizace, rozvod NN) a vsakování dešťové vody ze zpevněných ploch.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

Po oplocení staveniště a ochraně vzrostlých stromů bude postupně rozebrána zámková dlažba od spojnice z ulice Studentská. „V úvodu bude odstraněn stávající objekt bazénu, dojde k asanaci dřevin, rozebrání stávajících částí chodníků a komunikací s následnou rekonstrukcí těchto komunikačních cest,“ popsal Miloslav Chrumko.

Aby nemusela těžká technika projíždět kvůli jednosměrné části ulice Studentská okolo celým sídlištěm, došlo k posunutí obousměrného úseku od Nádražní ulice (za prodejnou Barvy laky).

Pro pěší bude omezen průchod ze sídliště. Původně měl být s celým staveništěm kompletně uzavřen chodník vedoucí ze sídliště k prodejně Barvy laky a Bille. Stavba se bude snažit vyjít obyvatelům maximálně vstříc, a tak se v závislosti na aktuální stavební činnosti bude průchod otvírat a zavírat. Průchod bude možný po pracovní době a také o víkendech a svátcích. Pracovat by se mělo od 7. do 17. hodiny. Předpokládá se, že hlučná bude první fáze prací. Za veškeré komplikace spojené se stavbou se město Turnov omlouvá.

Sedmá etapa regenerace sídliště bude hotová dle Smlouvy o dílo k 30. 6. 2021. Stavbu realizuje firma MIZERA - STAVBY a.s. Město Turnov využije na akci dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 3.191.725, spoluúčast města bude 3.728.473 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…