Turnov: Synagoga neslouží jen jako turistický cíl

26.06.2022 6:32 | Tisková zpráva

Již více než 14 let je turnovská synagoga nejen turistickým cílem, ale i dalším místem pro pořádání koncertů, setkávání a vzdělávání.

Turnov: Synagoga neslouží jen jako turistický cíl
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Synagoga Turnov, od roku 2009 další z míst v Turnově pro pořádání koncertů, setkávání a vzdělávání. Naposledy se tak stalo v pondělí 20. června, kdy zde měli závěrečný koncert žáci učitelů Petra Kostky a Jindřicha Bady ze Základní umělecké školy Turnov.

Během prázdninových měsíců v synagoze proběhnou dva koncerty a to Židovské housle Alexandra Shonerta a Sefardské písně. V letošním roce jsou koncerty pořádány ve spolupráci se sdružením SAL (Societas Amicuum Liberec, z. s.), které na společný projekt s židovskou tématikou získalo finanční prostředky z grantu Libereckého kraje.

Na ženské galerii v současné době probíhá výstava Židovské památky v Libereckém kraji, která pojednává o památkách po židovském osídlení. Tato výstava bude v srpnu nahrazena výstavou Druhý život českých svitků, jež se zaměří na osudy svitků Tóry z českých synagog.

Je dobře, že poslání synagogy, jejíž volný překlad je "místo shromáždění", a je tedy nejen místem pro modlitbu, ale i místem společenského setkávání, se v Turnově naplňuje.

Na všechny akce a připravené výstavy jste srdečně zváni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…