Turnov: Vzpomínka na paní Hanu Maierovou

28.07.2022 17:28 | Tisková zpráva

V úterý 26. července uplynul rok, kdy odešla paní Hana Maierová. Emeritní místostarostka a starostka města Turnova, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje, aktivní radní a zastupitelka města a především noblesní dáma, která udělala pro město Turnov a Liberecký kraj neuvěřitelné množství práce.

Turnov: Vzpomínka na paní Hanu Maierovou
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Velká osobnost města Turnov si zaslouží alespoň malou vzpomínku. Jako historička a archivářka Muzea Českého ráje začala od roku 1994 působit v radě města, byla zvolena místostarostkou a později starostkou Turnova. V roce 2012 byla zvolena do Zastupitelstva Libereckého kraje a stala se náměstkyní hejtmana pro resort cestovního ruchu, památkové péče a kultury.

V Turnově se podílela na důležitých projektech (Čistá Jizera včetně přípravy rekonstrukce ulice 28. října, výstavba dopravního terminálu u nádraží, zahájení úprav turnovských sídlišť, rekonstrukce Valdštejna, obnova synagogy, příprava projektů rekreačně sportovního areálu Maškova zahrada ad.).

Působení ve vedení Libereckého kraje ukončila v roce 2016 získáním evropské dotace na výstavbu horolezecké expozice v Turnově a na modernizaci Severočeského muzea v Liberci. Dále se věnovala práci radní a zastupitelky města Turnov.

„Dne 26. července 2022 uplynul rok, co odešla má přítelkyně, dlouholetá kolegyně a spolupracovnice Hanička Maierová. Nesmírně chybí v mém osobním životě, ale také v dění města Turnova. Zanechala zde nesmazatelnou stopu. Svým životem, svými vlastnostmi, svou neúnavnou prací a snahou prospět lidem tohoto města, které milovala. Čest její památce.“ Eva Kordová, radní a zastupitelka města Turnov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…