Waldorfská mateřská škola musela plnit po celý rok daná kritéria ve stravování, aby jí mohl být udělen bronzový certifikát Skutečně zdravá škola. Zapojit se do projektu nebylo složité, v mateřské škole mají totiž kuchařku Lucii Bučkovou, kterou zdravý životní styl baví. Podle jejich slov to bylo v první fázi hlavně o změně dodavatelů. „Začali jsme používat jiné přísady jako jablečný ocet, olivový olej a třeba sůl dávám jen mořskou,“ popsala.
Jak pokračovala, důraz je ve stravování kladen především na čerstvou zeleninu a ovoce. „Čerstvost je v jídelníčku hodně důležitá. Žádné konzervanty nepoužíváme,“ dodala. V bio kvalitě pak vaří především luštěniny, rýži a také těstoviny. Pečivo bere školka z turnovské malé pekárny, mléčné výrobky odebírají ze Splzova.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV