Turnov má nový Plán rozvoje rodinné politiky

27.08.2022 18:33 | Tisková zpráva

Analýzu služeb a aktivit pro rodiny v sociální, vzdělávací oblasti nebo ve volném čase, a zároveň zhodnocení priorit města v oblasti rodinné politiky přináší nový Plán rozvoje rodinné politiky 2022—2026.

Turnov má nový Plán rozvoje rodinné politiky
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

„Rodinná politika zasahuje do nejrůznějších oblastí veřejného života společnosti, přes školství, sociální oblast, zdravotnictví, bydlení, infrastrukturu a další, zároveň se zaměřuje na podporu rodin při výkonu jejich přirozených funkcí. Cílem rodinné politiky města Turnova je věnovat pozornost životním podmínkám rodin a činit vhodná opatření. Rodina má v různých životních fázích svých členů různé potřeby, počínaje přípravou na založení rodiny přes období budování rodinného zázemí, výchovu dětí až po péči o členy rodiny ve stáří. Na tyto potřeby je možné reagovat i z úrovně obce.“ Shrnuje v úvodu dokumentu Plán rozvoje rodinné politiky 2022—2026 místostarostka města Petra Houšková.

V předchozím období bylo stanoveno deset priorit zájmů rodinné politiky města. Mimo jiné mezi ně patří zajištění dostupnosti vzdělávání pro děti mladších 3 let, zajištění péče o děti se speciálně vzdělávacími potřebami, rozšíření nabídky pomoci v obtížné sociální situaci rodin nebo udržitelnost a rozvoj záměrů v sociální oblasti v souladu s komunitním plánem. Dokument hodnotí posun v daných oblastech za období 2017—2021.

Také pro další období jsou stanoveny priority této oblasti života ve městě, které se ve velké míře zaměřují na řešení situace způsobené pandemií covid-19 a restrikcemi s ní spojenými. Zmírnění negativních dopadů dvouletého období omezených sociálních kontaktů bude výzvou dalšího období. Podpora volnočasových aktivit, sociální prevence i prevence vzniku patologických jevů jsou hlavní témata nového dokumentu.

Praktickou součástí je příloha se shrnutím kontaktních údajů institucí oblasti sociální, vzdělávací nebo volnočasové. Dokument volně ke stažení najdete na stránkách odboru sociálních věcí ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…