Turnov zve na dvoudenní festival řemesel, hudby a divadla

25.05.2017 9:18

Desítky řemeslníků z celé České republiky, staročeské dobroty, hudba i divadlo. Staročeské řemeslnické trhy v Turnově pokračují o víkendu 27. a 28. května svým XXIII. ročníkem. Během dvoudenního festivalu se Liberecký kraj navíc rozroste o další dva Mistry tradiční rukodělné výroby. Ocenění jim předá v sobotu v 12:30 hod. krajská radní Květa Vinklátová.

Turnov zve na dvoudenní festival řemesel, hudby a divadla
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Přehlídku tradičních uměleckých řemeslných technik s bohatým kulturním programem pořádají Spolek přátel muzea a Muzeum Českého ráje v Turnově. Návštěvníky na dvou pódiích čekají vystoupení v podání hudebních skupin a divadelních společností. Seznámí se s výrobou skla, keramiky, zboží z kůže, proutí a orobince, svoji práci představí kamenáři, nožíři a mnozí další, často držitelé certifikátů Nositel tradice lidového řemesla, Mistr rukodělné výroby a certifikátu Regionální produkt z jednotlivých oblastí České republiky. Nebudou chybět ani prodejci tradičního pečiva a občerstvení. Novinkou letošního ročníku bude scéna loutkového divadla u Kamenářského domu, která bude po oba dva dny věnována dětem.

Během sobotního programu předá Květa Vinklátová, krajská radní pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu, ocenění Mistr tradiční rukodělné výroby Libereckého kraje. „Liberecký kraj toto ocenění uděluje od roku 2012 a letos titul velmi ráda předám panu Jaroslavu Brožovi za výrobu březových metel, který je v oblasti Krkonoš a Podkrkonoší posledním, kdo se tímto řemeslem zabývá. Ocenění obdrží rovněž pan Josef Břečka, který je v oboru tesařství a truhlářství ojedinělým řemeslníkem. V práci se dřevem, ale i kamenem a dalšími materiály se řídí výlučně historickými předlohami,“ říká radní Květa Vinklátová.

Staročeské řemeslnické trhy se uskuteční o víkendu 27. – 28. května v areálu turnovského muzea a přilehlého parku. Vstupné: dospělí 70 Kč, senioři 50 Kč, děti a studenti 30 Kč. Stálé expozice a výstavy Muzea Českého ráje v Turnově budou otevřené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …