Týn nad Vltavou: Běh pro radost a na podporu lidí s postižením

06.10.2022 14:51 | Tisková zpráva

V sobotu 8. října to na okraji Týna už pošesté ožije sportem. V místní části Čihovice se bude konat „Rodinný běh pro dobrou věc“. Jeho cílem je rozhýbat malé i velké, oživit okrajovou část města a vybrat peníze na podporu lidí s postižením a jejich rozvoje. Loni se takto díky 150 běžcům vybralo téměř 20 tisíc korun!

Týn nad Vltavou: Běh pro radost a na podporu lidí s postižením
Foto: Týn nad Vltavou
Popisek: Týn nad Vltavou

Myšlenka týnského sportovního odpoledne je jednoduchá: proběhnout se po trase vedoucí krásnou přírodou kolem Vltavy, udělat něco pro své zdraví a startovným podpořit ty, kdo mají kvůli svému hendikepu pomyslnou startovní čáru posunutou trochu dozadu.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Neodmyslitelnou součástí je společná zábavná rozcvička, návštěvníci rodinného běhu se navíc můžou těšit na doprovodný program zaměřený hlavně na děti (skákací hrad, hudebně-bublinková show, hravý stánek Lesů ČR, tvořivé dílničky…), výborné občerstvení a také věcné ceny od sponzorů. Ti nejlepší běžci si svým výkonem můžou vyběhat třeba i poukázku do nedaleké restaurace, powerbanku nebo „jedlé dárky“ od výrobců z okolí.

Běh má dvě trasy, tříkilometrovou a pětikilometrovou, pro děti či lidi s pohybovým omezením je připravena krátká pětisetmetrová trať. Startovné činí 200 Kč/dospělý a 100 Kč/dítě, vybraná částka bude v plné výši věnována na rozvoj sociálních služeb Domova sv. Anežky z Týna, kolem jehož sídla vede i trasa běhu. Právě tady nacházejí podporu lidé s mentálním a kombinovaným hendikepem, kteří se snaží rozvíjet, osamostatňovat a najít si smysluplnou práci.

Běh pořádá vltavotýnské Sdružení POMOC za podpory místního Gymnázia Týn nad Vltavou, jehož žáci pomáhají s organizací. Na programu se podílejí Lesy ČR, akci finančně podporuje společnost ČEZ a město Týn nad Vltavou v rámci programu „Oranžový rok“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…