Týn nad Vltavou: Čihovice Fest zve na profesionální umělce i herce a muzikanty s postižením

04.09.2023 7:17 | Tisková zpráva

Na začátku září ožije Týn nad Vltavou hudbou a divadlem. Na pódiu se při tom kromě profesionálních umělců představí v rolích muzikantů a herců i lidé s postižením. Festival Čihovice Fest se koná v Čihovicích na okraji Týna v pátek a sobotu 8. a 9. září, vstupné je díky sponzorům a ochotě umělců dobrovolné.

Týn nad Vltavou: Čihovice Fest zve na profesionální umělce i herce a muzikanty s postižením
Foto: tnv.cz
Popisek: Týn nad Vltavou

Multižánrový integrační festival Čihovice Fest se letos koná už potřetí. Pořádá ho vltavotýnský Domov sv. Anežky se svými zaměstnanci a klienty s postižením. Z původně drobné akce se za tu dobu stal plnohodnotný festival s doprovodným programem, stanovým městečkem a řadou zvučných jmen na programu.

Vystoupí tu samozřejmě i domácí: klienti Domova sv. Anežky zahrají na pódiu se svou kapelou Živelná pohroma a na improvizovaném otáčivém hledišti předvedou autorskou divadelní hru Malý princ tak trochu jinak. Na pódiu je vystřídají kapely minus123minut, Schodiště či Závodní ovce, písničkáři Pavel Čadek, Vladimír Merta a Václav Koubek, pražské Divadlo Kampa, Divadlo Víti Marčíka a řada dalších.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29578 lidí

Organizátoři chtějí na festivalu vytvořit příjemné místo pro zábavu a setkávání. „Náš festival je skvělým příkladem integrace v praxi. Na celé akci se podílejí naši zaměstnanci a klienti, spolupracujeme se studenty ze sousedního gymnázia, máme řadu dobrovolníků z jiných organizací. A věřím, že na návštěvníky příjemně dýchne i atmosféra našeho areálu,“ láká na akci Václav Běťák, ředitel pořádajícího Domova sv. Anežky. Vstupné na všechny body programu je dobrovolné, aby se akce mohl zúčastnit každý bez ohledu na svou finanční situaci.

Festival se koná v pátek a sobotu 8. a 9. září v Čihovicích na okraji Týna nad Vltavou. Návštěvníci se kromě kulturního programu můžou těšit i na dobročinný bazárek, atrakce pro děti, domácí občerstvení a stánek výrobků lidí s postižením. „Páteční dopolední program je věnovaný hlavně dětem, na celý festival ale srdečně zveme každého. Věříme, že příjemně u nás bude všem,“ doplňuje za organizační tým Zdenka Burešová z Domova sv. Anežky.

Festival je bez pevného vstupného díky umělcům, kteří často hrají za minimální honorář, i díky sponzorům v čele s ČSOB, Nadací ČEZ, Jihočeským krajem, městem Týn nad Vltavou a řadou dalších.

Případný výtěžek z dobrovolných příspěvků organizátoři v plné výši využijí na provoz a rozvoj sociálních služeb pro lidi s postižením v Domově sv. Anežky. Ty ročně využívá zhruba 60 klientů, kteří se tu připravují na práci, osvojují si různé sociální dovednosti nebo dostávají podporu při samostatném bydlení.

Více informací k festivalu najdete ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

11:17 Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den, p…