Uherské Hradiště: Dětská hřiště v Kunovském lese a v Jarošově Na Návsi se dočkají obnovy

02.08.2021 19:33

Dvě současná dětská hřiště, v Kunovském lese a v Jarošově Na Návsi, která byla vybavena dřevěnými prvky, již neodpovídají normám pro veřejné použití. Po letošní hlavní roční revizi hřišť byly prvky na nich určeny k odstranění. Město proto obě hřiště kompletně obnoví a na nové dopadové plochy instaluje herní prvky s vysokou odolností a nízkou údržbou. Revitalizace dětských hřišť je také v souladu se zpracovanou Aktualizací koncepce dětských hřišť a sportovišť z roku 2016.

Uherské Hradiště: Dětská hřiště v Kunovském lese a v Jarošově Na Návsi se dočkají obnovy
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Na hřiště v relaxační zóně v Kunovském lese si chodí hrát mnoho dětí různého věku, proto tam město plánuje umístit několik herních prvků, které využijí nejmenší i větší děti. Dominovat jim bude dvojitá věž s přemostěním, což jsou dvě věže na hraní spojené lanovým mostem se silným kokosovým lanem. Věže ale doplní také lesní obchůdek, tedy domek, u něhož se dá hrát si ze všech stran, dvě pružinová houpadla - šnek a mravenec, dvojitá houpačka v kombinaci s houpacím hnízdem, hbitostní dráha, po které se dá všemožně šplhat a herní stůl s pískem. V Kunovském lese je navržena dopadová plocha z písku. Naopak na druhém hřišti, v Jarošově Na Návsi, bude dopadovou plochu tvořit kačírek.

Na ten město nechá postavit trojhrazdu na cvičení, šplhací síť, dvoumístnou houpačku či lesní věž se šplhací spirálou, vše pak doplní pružinové houpadlo ve tvaru brouka.

Obě dětská hřiště budou pro všechny věkové skupiny dětí. Herní prvky budou odolné, bezpečné a velmi atraktivní.

„Na nová hřiště použijeme takové materiály, které vyžadují minimální následnou údržbu. Dřevěné součásti jsou z akátového dřeva s vysokou pevností a přirozenou trvanlivostí. Všechny další materiály herních prvků, úchyty, tyče, skluzavky, sítě, lana a další splňují veškeré bezpečnostní normy a jsou z vysoce odolných materiálů,“ popsal místostarosta Čestmír Bouda.

Obě hřiště postaví vítěz veřejné zakázky malého rozsahu, společnost GARTENSTA PLUS s.r.o, za celkem 2,1 milionu korun. Návrh dětského hřiště Na Návsi byl projednán s poradním orgánem rady města, místní komisí Jarošov. Ta se na revitalizaci dětského hřiště bude podílet částkou 500 tisíc korun. Práce na revitalizaci obou hřišť by měly začít v polovině měsíce srpna  a dokončeny budou v první polovině září.

Protože letošní hlavní roční revizí bylo na dětských hřištích v Uherském Hradišti vyřazeno více dřevěných prvků, do konce září by mělo být revitalizováno ještě například dětské hřiště u bytového domu Sadová 1031, dále pak hřiště Na Rybníku, v Míkovicích či ve Staré Tenici. „Mimo to připravujeme revitalizace hřišť v ulicích B. B. Buchlovana a Sadová, které by se měly uskutečnit v průběhu tohoto a příštího roku. V plánu máme také doplnění herního prvku na hřiště v ulici R. Kubíčka,“ sdělil starosta města Stanislav Blaha. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…