Uherské Hradiště: Dětské hřiště ve Smetanových sadech se změnilo v moderní oázu her pro děti každého věku

10.09.2022 10:41 | Tisková zpráva

Město Uherské Hradiště otevřelo zmodernizované dětské hřiště ve Smetanových sadech. Oblíbené a hojně využívané dětské hřiště prodělalo komplexní proměnu. Na místě zastaralých herních prvků ze dřeva vyrostly nové, moderní a materiálově odolné atrakce pro děti všech věkových skupin.

Uherské Hradiště: Dětské hřiště ve Smetanových sadech se změnilo v moderní oázu her pro děti každého věku
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Na novém centrálním hřišti najdou rodiče s dětmi nejen na pohled hezké, ale také vysoce funkční a odolné prvky z nerezové oceli a recyklovaných materiálů, jako je plast a textil. 

Anketa

Kdyby ve 2. kole volby prezidenta byli Andrej Babiš a Petr Pavel, kdo by měl váš hlas?

76%
4%
hlasovalo: 25643 lidí

Dětské hřiště je rozděleno do zón pro všechny věkové skupiny dětí. Pro děti do 3 let je zde k využití pískoviště s bagrem, vodní herní prvek pro hru s vodou a pískem, na hřišti je také točidlo pro batolata a houpadla. Pro děti do 6 let je určena dětská věž s nízkými skluzavkami, zvukovými a interaktivními prvky, skluzovou tyčí a dětskou houpačkou. Starší děti mají k dispozici dvojitou věž, která je dominantou hřiště, a která nabízí jedinečnou škálu aktivit: otevřenou a uzavřenou skluzavku, lanové prvky, požární tyč, houpací sítě či balanční most. Všechny děti pak mohou využívat trojhoupačku s hnízdem a kolotoč. Děti se mohou těšit také na prolézací tunel, který bude zabudován do valu ještě v průběhu měsíce září. Většinu dopadové plochy tvoří písek, u dojezdů skluzavek jsou z bezpečnostních důvodů umístěna pryžová kola. Součástí revitalizace bylo také vybavení prostoru novými lavičkami, odpadkovými koši a stojanem na kola. U hřiště bylo vybudováno také nové pítko, které v lokalitě chybělo, a které rodičům i dětem přijde v horkých letních dnech jistě vhod.

„Naším primárním cílem bylo zvýšení atraktivity celé lokality a funkčnosti herního vyžití hřiště. Vždycky sem chodilo hodně rodičů s dětmi a staré dřevěné herní prvky už byly jak svým počtem, tak i technickým stavem naprosto nevyhovující. Řekli jsme si, že to vezmeme z gruntu a že dětem ve Smetanových sadech postavíme prakticky nové, centrální hřiště, které nabídne vysoký komfort a atraktivitu jednotlivých prvků a zároveň bude bezpečné. Doufám, že se místo stane oblíbeným prostorem ke hrám a trávení volného času dětí každého věku,“ sdělil starosta města Stanislav Blaha. Nové hřiště přišlo město na 6,1 milionů korun.

Obnova hřiště je také v souladu se zpracovanou Aktualizací koncepce dětských hřišť a sportovišť z roku 2016. Od téhož roku město Uherské Hradiště kontinuálně staví, revitalizuje, doplňuje a opravuje dětská hřiště na celém území města. Mimo jiné také proto, že loňská hlavní roční revize označila mnohé dřevěné prvky na hřištích za nevyhovující a je nutná jejich výměna.

Letos už prošlo komplexní obměnou dětské hřiště v ulici B. Buchlovana a zastaralý sportovní plácek v ulici Revoluční, nové herní prvky přibyly v průběhu roku také na hřiště v ulici Svatováclavská či na hřiště v ulici Štěpnická u č. p. 1165. Aktuálně je v běhu rekonstrukce sportovního hřiště na ulici Konečná na sídlišti Východ, kde bude ještě do konce září nový umělý koberec i nové vybavení pro basketbal, florbal či malou kopanou. Hřiště pro nejmenší se chystá u Základní školy Větrná a revitalizací v dohledné době projde také dětské hřiště u obchodního střediska ve Štěpnicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …