Uherské Hradiště: Letos rozkvete na Velehradské třídě další pestrobarevný květinový záhon

02.04.2020 18:55

S nebývalým ohlasem se v loňském roce setkala výsadba květinového záhonu mezi autobusovým nádražím a Velehradskou třídou, kde byla na ploše cca 500 m2 vyseta směs trvalek a letniček.

Uherské Hradiště: Letos rozkvete na Velehradské třídě další pestrobarevný květinový záhon
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

V letošním roce na tuto květinovou výzdobu naváže město vysazením dalšího záhonu, který bude lemovat část Velehradské třídy z protější strany této rušné komunikace, tj. v pásu zeleně mezi nájezdem a výjezdem na parkoviště v oblouku před sídlem Policie ČR.
Na tomto místě nebude záhon lemován plůtkem tak, jako je tomu u autobusového nádraží, ale z důvodu přesahu parkujících vozidel nad pás zeleně bude okraj záhonu doplněn kačírkem.

Vysetí květinové směsi předchází příprava záhonu, která už byla zahájena, vlastní osev směsi letniček a trvalek bude proveden v první polovině května.

Kombinace květin bude stejná jako u loňského výsevu, budou tedy zastoupeny ze 40 % letničky a z 60% trvalky těch druhů rostlin, které jsou vhodné pro zatížené a suché prostředí. Věříme, že nový kvetoucí záhon vnese trochu radosti a optimismu mezi obyvatele našeho města v současném složitém období.

Finanční náklady na realizaci tohoto záhonu budou představovat částku asi 100 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…