Uherské Hradiště: Město opraví dům č.445 v Kollárově ulici

26.11.2017 8:36

Bytový dům č.p. 445 v centru Uherského Hradiště v Kollárově ulici, který vyniká výraznými sgrafity, bude kompletně zrekonstruován.

Uherské Hradiště: Město opraví dům č.445 v Kollárově ulici
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Součástí rekonstrukce objektu jsou dispoziční úpravy a rekonstrukce vnitřních rozvodů pro stávajících osm bytových jednotek. Podkroví bude pak nově využito pro vznik dvou dalších bytových jednotek. Část fasády objektu bude zateplena kontaktním zateplovacím systémem. Dále budou v domě vyměněny všechny dveře a okna za nové. Zrekonstruovány budou rovněž veškeré přípojky sítí a bude provedena změna zdroje tepla. Místo lokálních plynových topidel bude vybudována objektová předávací stanice napojena na horkovod.

Pozoruhodná je dekorace vnější fasády ze strany z ulice – tzv. sgrafita, která budou opravena restaurátorskými postupy. Na sgrafitech jsou vyobrazeny figurální a florální motivy s vlivy typickými pro Slovácko.

Komplexní rekonstrukce domu, při které bude dům pod dobu téměř celého jednoho roku neobyvatelný, si vyžádala přestěhování všech současných obyvatel bytů do náhradního bydlení.

Rekonstrukce se ujme firma GSR s.r.o. Uherské Hradiště.

Náklady: 18,2 milionu korun

Termín:  12/2017 – 11/2018

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…